Samardžić i Pajić o razgovorima sa Vučićem u Zapadnoj Srbiji 1Foto FoNet Senad Župljanin

Lider neformalnog pokreta „Slobodna Loznica“ Nenad Samardžić izjavio je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u najavljenoj poseti Zapadnoj Srbiji i razgovoru sa građanima, kao i uvek do sada, birati sagovornike, oslanjajući se na stavove istomišljenika i partijskih poslušnika.

Tako da je razgovor samo bacanje prašine u oči obicnim građanima, kojima on manipuliše, izjavio je Samardžić FoNetu.

Ako se desi da Vučić pristane da čuje misljenje onih koji su protiv otvaranja rudnika litijuma, Samardžić je rekao da se postavljaju i druga pitanja.

„Kako se može verovati čoveku koji je stvorio klan ‘Velje nevolje’, pa posle prao ruke od njih i pohapsio ih kada su počeli da ugrožavaju bezbednost njega i njegove porodice, a koji je pre dve godine saopštio da je na projekat ‘Jadar’ stavljena tačka“, rekao je Samardžić.

Samardžić i Pajić o razgovorima sa Vučićem u Zapadnoj Srbiji 2
Foto. Fejsbuk/N. Samardžić

„Koji je dok smo mi, koje on sada naziva stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima, krvarili na Kosovu, birao zavese i nameštaj za stan od 117 kvadrata. Koji nas je huškao sa skupštinske govornice, da ubijamo 100 muslimana za jednog Srbina. Koji više veruje (nemačkom kancelaru Olafu) Šolcu, čoveku koji nas je označio kao genocidan narod, nego srpskim eminentnim akademicima, naučnicima i stručnim ljudima“, zapitao je Samardžić.

Samardžić je konstatovao da se zbog svega toga od razgovora Vučića sa građanima lozničkog kraja ne može očekivati ništa korisno i dobro, što bi moglo doprineti da se izuzetno napeta i zapaljiva situacija reši.

„Za njega i njegove poslušnike nije važan javni interes, već samo lični“, ocenio je Samardžić, potpukovnik Žandarmerije u penziji i ratni veteran, nekada opozicioni odbornik u Skupštini opštine Loznica.

Samardžić je dodao da od policije ne očekuje da u ovom trenutku pređu na stranu naroda, jer se za to nisu stekli uslovi, ali da ne odbacuje mogućnost da će se i to u jednom trenutku desiti, „kada kap prelije čašu“.

„Moja poruka za sve one koji se bore protiv ovog zla koje nam je uzurpiralo i otelo državu je: Padala su carstva i imperije. Pašće i oni. Samo treba biti obrenovićevski mudar i strpljiv“, naveo je Samardžić.

Samardžić i Pajić o razgovorima sa Vučićem u Zapadnoj Srbiji 3
Foto FoNet Aleksandar Mijailović

Cerski pokret Srbije pozvao je danas sve članove i simpatizere da pri svakoj narednoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića valjevsko-kolubarskom regionu, posebno Mačvi i Jadru, učestvuju u „demaskiranju gebelsovsko-terorističkog obmanjivanja građana u opravdanost postojanja i rudarenja litijuma u Srbiji“.

Lider te organizacije Slobodan Pajić izjavio je FoNetu da je, s obzirom da je pokret u fazi „agresivnog pružanja otpora mafijaškoj vlasti“, potrebno prijaviti „svaki vid njenog terorističkog delovanja“.

Potrebno je organizovati se i „pružiti agresivan otpor u cilju građanskog hapšenja i procesuiranja svakog člana mafijaške vlasti, koji radi protiv interesa naroda i države“, istakao je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari