Samardžić: Vučić u Brisel ponovo ide bez državne strategije

Ostavite komentar


  1. Ma jasno je da svi: Vucic, Taci, Lajcak…glume prezaposlenost, a u stvari nista ne rade, vec samo trose na stotine hiljade evra na dnevnice i putne troskove do Pariza, Brisela, Pristine i ko zna gde.
    Svi oni cekaju rasplet americke predsednicke kampanje 3.novembra, i ubedjeni su da im do tada ne treba nikakva strategija. I prizeljkuju Trampov sunovrat, jer su klijenti KLINTONOVE zlocinacke politike, koju su nastavili Dzordz Bus mladji i Barak Obama, a u slucaju pobede nastavio bi je i Bajden.
    Do tada ima se trosi se, a narod nek crkne ako ne moze da izdrzi harac. Kakva strategija, kakvo pravo, kakvi zakoni, kakve institucije… Ko je jaci taj tlaci. Da ne kazem ludji. Jos kad se tome doda KORONA koncentracioni logor eto ti potpune ludnice i cistilista. Globalizam je stvarno globalna ludnica, a pokazalo se da u Srbiji bas ima mnogo takvih.pacijenata.

  2. … osećam da če biti ljut kad se vrati jet tamo ne moće da naređuje nego mora da sluša i to na kolenima!

    1. Predsedniku Srbije niko ne naredjuje u inostranstvu kao što je to bio slučaj sa nekima pre desetak i više godina.

    2. On je doveden na vlast da sluša. Naravno, ne nekoga u Srbiji.

  3. jo uvek niste shvatili; on je predsednik Srbije; on može sve! Prosto. Tačka.

  4. Samardžiću, važno je da ste vi imali strategiju, „Patike za KiM“.

    1. Pošto su Samardžićevi zas.. li, vi botovi dobiste nalog da propagirate odricanje Srbije od KiM. Jel’ to vaša osveta Samardžićevima?

      1. Ne, to su činjnice, na koje ti nemaš odgovor. Važno je da ti nisi bot, a svi drugi jesu. Zato imate 0,5%.

  5. Vučić je i država i strategija, on je i crkva i narod i Skupština i Vlada i sud i poplicja i vojska on je veliki ON.

    1. ON se potpisuje sa „A. Vučić“, a tvoj Djidon samo sa „JA“, pa ti sad vidi ko sebe smatra da je veliku ON.

        1. I to je za ljude, i? Bar ne kradem patike kao vi, i to jedan ukade dve leve, drgi dve desne, pa se žalite jedan drugom na fabričku grešku. Žili mi ruka, i ništa više.

  6. A kada je to,u novijoj istoriji, Srbija pa imala državnu strategiju.Voleo bih da nam to objasne istoričari. Zbog nedostatka ikakve strategije smo se i srozali dotle da više ne znamo ni gde su nam granice….nikada nismo uspeli da nacionalnim koncenzusom odredimo prioritete od kojih nećemo odustajati ni po koju cenu.Zato smo tu gde jesmo.

    1. Imala je, imala, Memorandum SANU pa se zna kako smo prošli…
      Imao je Ćosić. I Đinđić pa su ga ubili. Vučić je sve pozvao na stvarsnje državne strategije i niko nije došao.
      Onda je govorio o razgraničenju i ostanak četri opštine severno od reke Ibar i to Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić kao i Eksterotijalnost SPC i njenih metoha i ZSO +++ za preostslih 6. srpskih opština. I znate kakav je pritisak došiveo pre svega od opozicije i SPC koji su zdušno branili „Kosovski integritet i teritorijalnu celovitost“… Bili su i dalje su protiv Srpske Liste jer su i vojsku i takse izglasali kada Srbi nisu imali svih deset mandata. Svaka inicijativa poput poput one Trampove i Grenelove je minirana.
      Zato sada kada ne znaju kakva je srpska strategija je zavladala panika i podigli su demonstracije i slanjem Tačija u Hag osujetili Grenelovu inicijativu.

  7. Jedino rešenje koje bi zapad morao da prihvti je Kraljevina Srbija u sadašnjim granicama, a Kosovo dominion, na primer, kao Australija. Teritorije srpskih mansastira bile bi tzv.Kraljeve teritorije. Ali, avaj to u Srbiji ne želi nijedna partija, jer su sve republikanske! Kako bi Britanija bila protiv toga rešenja!?Kosovo i Metohija su bile pod srpskim kraljevima, a prvi „Srpski predsednik“ Broz je i pripremio secesiju.

  8. Da imamo vojsku on ne bi otišao pre pravih izbora. Pošto nažalost imamo brozovu vojsku nek nam je bog u pomoći.

    1. Ajde molim te ne pričaj gluposti..izađi više iz svoje bedaste glave.

  9. Mislim da Samardzic nije kompetentan da prica kako se ide na pregovore za Kosovo, s obzirom da je nekada bio i ne bas slavno prosao, kao koordinator istog.

    1. Lose mislis. Dok je profesor Samardzic pregovarao sve je bilo u nasim rukama i policija i zdravstvo, telekomunikacije, elektroprivreda prosveta i jos mnogo toga. Posto je bio krut pregovarac i nije odstupao ni za dlaku od svoje zemlje morao je kao takav da ode jer su i Vasingdon i Brisel trazili podanicku dusu koja ce im dati sve za jedno veliko nista. Potraga je malo duze trajala ali su konacno nasli ono sto su trazili, Vucica koji im stvarno sve dade za jedno veliko nista. Profesor Samardzic je do sada bio jedina prava i kompetentna osoba za ove pregovore ali kao takav ovim prodanim dusama nije odgovarao. Covek ima svoj stav i sto je najvaznije obraz.

  10. Covek se bas ni malo ne razume u materiju ali hteo bi da se razume pa lupeta.

  11. Baš se Samardžić u to razume. To je baš ,,njegov deo posla“.

  12. Ma hajde molim te, nemoj da izgovaraš nešto za šta nisi ni dorastao!

  13. Pokrenite peticiju, da se zabrane pregovori bez platforme za pregovore.

    1. Peticija je uspešno sprovedena sa preko 2.000.000 „Potpusa“ i na KiM sa oko 60.000 potpisa koji su Vučiću dali Carte Blanche da sorovede sve što je zamislio.
      Jedina mogućnost Preostaje vam referendum za koji je po novom zakonu potrebno 50%+1 od izašlih glasača.

  14. Samo ste još vi gospodine nedostajali sa genijalnim rešenjima..strategija je da nema strategije..eto, vaš novi pokret neka se rasplamsa i reši pitanje Kosova a da Srbija ne izgubi ništa – bićete nobelovac kojeg svet čeka.

  15. To što je prošlo neko vreme ne znači da srpski narod ima kratko pamćenje. Dobro znamo šta je i kako radila vlada u kojoj je sedeo Samardžić.

    1. Kamo lepe srece da nam je i sada ta vlada a ne ova podanicka i izdajnicka.

  16. Danas bi oni, koji su izgubili Kosovo hteli, da u miru povrate ono sto su izgubili zbog zlocina u ratu.Kao sto srpski narod nema vaznijeg nacionalnog i drzavnog interesa nego da se oslobodi te „ratno-huskaske elite“ iz devedesetih,tako isto nema hitnijeg i preceg nacinalnog i drzavnog interesa nego priznati nezavisnost Kosova.

  17. Samo bih voleo da se pohvalite i kazete sta ste vi to dobro uradili do sada za srbiju ? Evo, bas me interesuje. Na primer, dok ste bili u DSS-u sa Kostunicom kao ministar za Kosovo i Metoiju.

  18. Reče čovek, zbog čije „uspešne“ politike, sada moramo da ispravljamo krive Drine.

  19. Najgluplje dve uradjene stvari su izmestanje Kosova i Metohije iz UN u EU i pitanje medjunarodnom sudu pravde od strane demokrata, „Da li je unilateralna deklaracija Privremenih institucija samouprave na Kosovu o nezavisnosti od 17. februara 2008. godine u saglasnosti s međunarodnim pravom“?. Jel i to uradio Vucic ? Gde ste tada bili ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.