Samofalov: Protest na Vračaru dok se ne ispune zahtevi 1foto FoNet Zoran Mrđa

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov danas je na protestu u beogradskom naselju Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici, izjavio da se oni neće povući do ispunjenja zahteva.

„Pored smene svih odgovornih lica u opštini Vračar, zahtevamo i ostavku (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića, jer on je odgovoran za izdavanje građevinskih dozvola ovakvim nesolidnim firmama, koje nam ruše zgrade kao da zivimo u Manili ili Džakarti, a ne u glavnom gradu jedne evropske države“, rekao je Samofalov.

Kako je saopšteno, Samofalov je na protestu grupe nevladinih organizacija i dela opozicije ispred Gradske opštine Vračar, ocenio da je Vesić odgovoran za to što je gradska građevinska inspekcija dva meseca ćutala na upozorenja stanara Vidovdanske.

„Da niste ćutali, zgrada se ne bi srušila. Zbog toga osnovano sumnjamo da je zgrada namerno srušena“, rekao je.

Podsetio je da je Građevinska inspekcija saopštila da da je „najverovatnije stabilnost zgrade u Vidovdanskoj ulici bila ugrožena zidanjem objekta pored nje“.

Samofalov je poručio Vesiću da se „neće oprati ni pokušajima da svali odgovornost“, a ni pokušajima da „korumpira beogradsku javnost uplaćivanjem milostinje od 300.000 dinara stanarima Vidovdanske i uručivanjem ključeva gradskih stanova“.

Samofalov je naveo i da je danas šesta nedelja zaredom kako se okupljaju ispred opštine Vračar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari