Sanda Rašković Ivić: Razdvajanje izbora i sloboda medija uslovi da izbori budu slobodni

Ostavite komentar


  1. Gospođo Sanda Rašković Ivić, gde ste bili 2012. godine? Tada su ili isto ovako organizovani izbori, a gospodin Tadić je skratio svoj Predsednički mandat baš zbog spajanja izbora i još pri tome bio nosilac liste? Zašto tada niste isto ovako reagovali, niti je bilo jedinstvenog biračkog spiska, niti je bilo slobode medija (osim ako pod slobodom medija podrazumevate jednoumno izveštavanje mediha samo po diktatu vladajuće grupe stranaka), niti je tada postojala neka Tanja Fajon koja bi pomagala tadašnjoj opoziciji. Da li Vi to smatrate da su tada pod tim uslovima bili pošteni izbori?

    1. Pa šta ti onda zagovaraš?
      Bili nepošteni izbori onda znači da svi budući izbori treba da budu nepošteni.
      Vidi se da si SNS bot i to iz „aviona“.

      1. Izbori uvek budu raspisani kako odgovara trenutnoj vlasti,pa oni gotovo uvek budu spojeni.Ne verujem da je ova vlast toliko više demokratska pa da prihvati uslove koje ni sama nije imala.Čak se na izborima za odbornike 2000.glasalo za ličnost,ali je bivša vlast i to promenila.Tako da je jedino rešenje da to menja buduća vlast,ako i tada bude tog stava,u šta sumnjam.

        1. Da svaka vlast šteluje izborni sistem kako joj odgovara karakteristika je afričkih i diktatorskih azijskih država.
          Sa takvom logikom Srbiji nema spasa, nemamo evropske manire treba nas iseliti u Aziju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.