SANU: Netačna tvrdnja da se Akademija nije izjašnjavala o problemima Kosova

Ostavite komentar


  1. Баба шумом, деда друмом. Редовно се изјашнјвала о проблему Косова, те није се изјашнјавала о проблему Косова. Политички проблем Косова је редовна тачка дневних редова у САНУ. Кад се мало примире политички о Косову, онда их Предсењдник Вучић прозива да треба да се огласе, по правилу личним мишлјенјем.Право на лично мишлјенје о косову је свакодневни проблем проблема о проблему, тј. САНУ о проблему. Било значајно за Државу да Народ чује неко лично научно (неполитичко) мишлјенје. Не сећам се да је тако нешто процурило из САНУ. САНУ и није неки Државни проблем него се стабилизовала као свој проблем. И на крају Претседник Костић има једну олакшавајућу околност. Ако о нечему важном не може да се изнасни научно, Он се изјасни уметнички. Пишем ово, а мука ми је чим видим та 4 велика слова. Јер знам да су опет лончићи побркани, па се не зна да ли су академици научници или умет5ници. Кад удјемо у ЕУ мораће да се определе за науку или за уметност, па би то поглавлје требало отворити што пре.

  2. Predsjednik SANU izgleda da vidi stvari onakve kakve jesu, realne, slobodan od sanjarenja i mitova. On nije Cubrilovic niti…..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.