Šapić: Beograd je naša kuća, tako prema njemu treba i da se ponašamo 1Šapić Foto: Beta/Miloš Miškov

„Hoću da u sledećih nekoliko godina od Beograda napravimo dobro i lepo mesto za život, kuću svih nas. Beograd i jeste naša kuća i prema njemu moramo tako da se ponašamo “, rekao je danas Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik gradske opštine Novi Beograd.

On je, gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na „TV Happy“ ponovio da će, ukoliko na izborima bude dobio poverenje građana, pokušati da ih učini partnerima u rukovođenju gradom, kako bi, “Beograd zajedno mogli da učinimo boljim i lepšim mestom za život”.

– Meni su politički protivnici na Novom Beogradu govorili „vidi ga ponaša se kao da je u svojoj kući“, a ja mislim da je to najveći komplimet koji neko može da ti da. Svoju kuću čuvate, vodite računa o njoj, ne lomite stvari, čuvate nameštaj, instaliacije, ne bacate smeće. Mi ćemo pokušati tako da se postavimo i na nivou Grada – rekao je Šapić.

Šapić je ponovio da će nakon izbora biti otvoren za saradnju i sa svima onima koji ne budu glasali za njega i listu koju će predvoditi, kao i sa političkim protivnicima.

– Mi ćemo biti tu i za one koji ne budu za nas glasali, pokazaćemo da smo spremni da usvojimo predloge i onih koji su naši politički neistomišljenici, jer je Beograd i njihova kuća – istakao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Šapić je rekao da će sve dobre projekte koji su urađeni za vreme njegovog rukovođenja opštinom Novi Beograd, pokušati da implemetrira i na nivou Grada, ukoliko bude dobio poverenje Beograđana.

– Moja ideja je da, ukoliko budemo dobili poverenje građana, relativno brzo, ono što sam ja uspeo da uradim na Novom Beogradu implementiramo i na nivo Grada. Mi imamo Servisni centar blizu opštinske zgrade, nazvao bih ga upravo gradskom kućom i pokušaćemo da te male gradske kuće, servisne centre, postavimo u svim delovima grada. Šta to znači? U opštinu dolazite da završite administrativne stvari, a imaćete u vašem kraju i u tu gradsku kuću, u koju možete da dođete da vidite šta se to trenutno na opštini radi, da vidite kakve benefite vam opština pruža, programe za decu, da, na kraju krajeva, dođete da popijete kafu, porazgovarate, date neki predlog, sugestiju. Da pokušamo da to učinimo jednim prijatnim prostorom u koji će ljudi dolaziti, slično onome kako je danas na Novom Beogradu, a to je kod nas pokazalo rezulate. Postoji takođe „lojaliti kartica“, sa kojom Novobeograđani ostvaruju raze benefite… Sve ono što sam uspeo da uradim na opštini koju vodim, pokušaću da uradim i u Gradu Beogradu, s tim što ću imati daleko veći mehanizam i instrumente da to i ostvarim – zaključio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari