Šapić najavio spomenik Draži Mihailoviću na Terazijama

Ostavite komentar


  1. Ovo vise stvarno nije moj Beograd. Ostavite kosti na miru. Deda po ocu mi je pobegao iz četnika jer nije hteo da strelja vezanog čoveka, a babu po majci koja je tad bila dete je spasio komšija komunista od streljanja partizana. I jedni i drugi su pravili zločine. I šta sad. Do skoro smo veličali jedne, sad ćemo druge. Dosta je bilo podela. Ostavite kosti na miru.

  2. Izdajnici, zločinci i saradnici fašista koji su ubijali i svoj narod, nikad u slobodarskom Beogradu neće imati spomenik. Postavi ga gangula, ali ostati neće!

  3. Da li je moguće da gradonačelnik glavnog grada jedne evropske države napriča svašta/ koješta, usput potcenjujući i vređajući lj6de?

  4. Konacno.Podrzavam podizanje spomenika Drazi.Brozu su smetali cetnici jer se borio protiv Hrvata i Bosnjaka i tako sprecio totalno unistenje srpskog naroda.Zasto nas list Danas ne insistira na otvaranjima dosije-a iz 2 sv. rata.Voleo bih da saznam zasto se nisu tukli ustase i komunisti,kako je radio Jasenovac i posle rata dok srpska deca ginu na Sremskom frontu,sta je Hemrang radio u Zagrebu ceo rat,o cemu su pricali komunisti u Zagrebu 1943 sa ustasama,kako su dogovoreni prelazi iz ustasa u komuniste….Imam utisak da i vas ovo ne zanima ili se pojedinci boje uloge u tome.Da li je moguce da je UDBA i dalje tako jaka ili joj snagu daju Brozovi pioniri?

  5. Ma kakav Draža, samo nam on treba

    Bolje se pozabavite svojim poslom, da ne ponavljate gluposti, kao što su kružni tok kod Ušća i dvosmerna Balkanska .

    Neverovatno je da su donete takve odluke bez ozbiljnih analiza i procena, ali izgleda da tako funkcioniše ova vlast

  6. Srbi su utamniceni u fabrikovanoj istoriji sa namerom da tu ostanu ne misleci kako zapravo bedno zive u sadasnjosti a da buducnosti nemaju…..

  7. Najavio je izgradnju spomenika Draži Mihailoviću u parku Terazijska terasa.

    U Srbiji nista novo.

  8. Кад може НАШ Чича да има споменик у САД, на Равној гори (који је инициран од тешког удбаша) и у Ивањици, зашто не би могао и у Београду ?
    На жалост, у Србији и Београду, посебно, је превише потомака комуњара, тако да комунистичка анти историја још увек трује Србе. Огроман број Срба не разликује Четнике од Југословенске војске у отаџбини. Наметнуто је да су то су све кољачи, гибаничари и колаборанти са окупатором.
    Само ми се чини да ће се НАШ Чича окретати у незнаном гробу (као и Борислав Пекић), због тога КО му иницира и поставља споменик.
    ПС Сваку комуњару питам да ли је било где у свету донет закон, сличан оном, о забрани повратка расељених са Косова и Метохије после Другог светског рата ? Тако су легализовали злодело окупатора. О поптуно непотребном покољу (названом сремски фронт) необучене српске деце и Голом острву (од 16.000 робова без пресуде преко 90 % Срба) , да не пишем.

  9. @daca ja bih volio da istrazis da vidis sta su u Bosni radili partizani Bosnjacima i Hrvatima i kako su saradjivali ustase i cetnici u Bosni,Lici,Dalmaciji ,Krajini. Kako je Pavelicev rezim naoruzavao cetnike u zajednickoj borbi protiv partizana. Iznenadio bi se ti.

  10. Gospodar godinama uspešno zaluđuje narod bezveznim temama, umesto da rešava probleme građana, … pa počeo i Šapić to da radi, … video da to funkcioniše !!!

  11. ovaj čovek je eklatantan primer zašto su sportisti na lošem glasu što se tiče intelekta

  12. Bravo gradonačelniče.Podržavamo te u oba slučaja.Da komunalci očiste kuću cveća i Čičin spomenik na terazijama.

  13. Ovi što se bune za spomenik pod hitno vratiti u dinarske vukojebine, odakle ih tito i doveo. Sve su to potomci crvenih zločinaca i oni se ne bune zato što prvi gerilac Evrope protiv nacista treba da dobije spomenik, već zato što će izgubiti otete privilegije na lažnoj partizanštini.

  14. …ako uspe da uradi izmeštanje broza i da uradi spomenik Mihailoviću – to će biti čudo. Otpor na tom putu će biti sistemski toliko jak da je to, po meni – nemoguća misija. Mi i danas imamo potpuni kontinuitet sa vrednostima uspostavljenim 1944. kao što su otimačina, laž, inat, netolerancija prema drugom mišljenju, spoljni i unutrašnji neprijatelji, beda većine, napuštanje zemlje, falsifikovanje istorije, diploma, bespravna gradnja, rušenja itd…

  15. E moj sine Šapo,magarence moje malo…Ništa te nisam naučio,džaba vaspitna…Sedi 1 !!!!

  16. Nemam ništa protiv spomenika Draži Mihajloviću, to je deo naše istorije, kao što je to i “boljševizam i komunizam“, kako Šapić definiše period Jugoslavije. Ostavite tragove prošlih vremena na miru, ne brišite istoriju jer ste i vi samo delić naše istorije, koji se možda nekome neće svideti jednoga dana. Ne krećimo stalno od nule, jer “pre nas, ništa nije postojalo, ili nije valjalo“.

  17. Хајде за почетак да чујемо колико је коштао споменик Стефану Немаљи на Савском тргу!

  18. Mav-Pa to sto pricas smo ucili u prvom razredu kad dobijamo crvene marame.Vidim ti jos verujes u propagandu.Jedini koji su se borili protiv ustasa,slozices se,fasista i nacista,gori i od Nemaca,jednom recju,ljudski sljam su cetnici.Jos jedan podatak za koji neznas-najvise Srba su ubile ustase,pa komunisti.Nisu Nemci.

  19. Svejedno mi je za Tita, ali grobnicu narodnih heroja ne diraj. Pročitaj malo istorije, saznaj ko je bio Ivo Lola Ribar, kako je živeo, kako se borio i kako je ubijen. Nemoj da gaziš svoje heroje jer ti se ne sviđa znak na kapi.

  20. Nekome je draži Draža od dražice. Ne znam šta sam hteo da kažem ali sam iskoristio pravo da kažem. Pa šta god.

  21. Неееее, не, не! Човек није нормалан! Какав црни Дража на Теразијама, да се стидимо пред својим очевима. На време су умрли да не виде и не чују ово лудило!!!

  22. Ne znam zasto se dize spomenik gosp. Drazi u slobodarskom i partizanskom Beogradu? Valjda misle neki da je tu na sigurnom (mada sumnjam). Jer na nekim drugim mestima npr. u Sandzaku/Raskoj ne bi bilo dobro zbog istorije. Tamo su Drazini cetnici u 2-om svetskom ratu pobili 23,000 muslimanskih civila. (objavite ovo, neka znaju oni sto jos ne znaju)

  23. Znaci sklanjamo sve sto podseca na Tita a dizemo spomenik Drazi Mihajlovicu, napredno. Ziveli

  24. Loš i opasan javni prevoz, gužve u saobraćaju, zagađen vazduh, naselja bez kanalizacije, neracionalna i ružna gradnja, moguća poplava!!!!!!!!!!!!!

  25. Dopada mi se sto su uklonjeni splavovi, sada se lepo vidi Kalemegdanska Tvrdjava. Nego g. Sapicu zasto posao nije zavrsen, obala ociscena od trave i granja pa popravljene staze i polomljene klupe kada su izvlaceni splavovi, tako da vasa konstatacija da je nesto ocisceno ne stoji. Ziveli

  26. Свесрдно подржавам измештање четири гробнице с Калемегдана. Нецивилизовано је сахранити било кога у 2000 год. стару тврђаву у центру великог европског града.
    Подржавам подизање споменика Ђенералу Дражи, као начин излечења (од) оних којима нису сметале стотине Брозових споменика/биста, установа, улица, тргова и градова, који је био злочинац и српски непријатељ.
    Треба изместити и споменик с гробницом палима у ослободилачким ратовима на Новом гробљу, или преместити гробове комуниста којима су га опколили и загушили.
    Спајање Кнез Михајлове с Калемегданом – што пре!

  27. Još bolje mesto: centar Vranića. Za one koji ne znaju, u decembru 1943, Dražini junaci su pobili skoro sto stanovnika Vranića, od bebe do staraca.

  28. Zašto niko ne objavi koliko Srba su Dražini junaci pobili? Plemenito nadmetanje sa Nemcima, ne znam na koga bih se kladio.

  29. Šteta što sport ne oplemeni svakoga. Ovaj bahati dr. Gangula iz Nambije neka o Draži pita u Vraniću, Čačku, Ćupriji, Boleču, Drugovcu, Trsteniku, Rajincu, Stragarima, Sevojnu, Dokmiru, Selevcu, Crnči, Valjevu, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Kukljinu, Zvizdaru, Kruščici, Slavkovici, Darosavi, Progarevcima, Velikoj Drenovi, Malči, Jagodini, Zaklopači, Majdanpeku, Kamenici, Manojlici, Tekijama, Rudniku itd.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.