Šapić: Lažne dojave o bombama služe za "sakupljanje izbornih poena" 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić danas je osudio pojedince koji svakodnevno dojavljuju podmetanje bombi u beogradskim školama i „tako mlatretiraju decu i zaposlene“, zarad „skupljanja poena pred izbore“.

„Najljubaznije vas molim i trudiću se da rečima ne pokažem gnev i bes koji su me obuzeli kada su mi i jutros javili da ne prestaju dojave o bombama po beogradskim školama, koje već danima traju, i kojima se danima maltretiraju sva deca i zaposleni u njima. Apelujem i preklinjem da prestanete sa ovim i da potražite neko drugo mesto gde ćete sakupljati poene pred izbore, a da ostavite škole na miru, jer će se deca porazboljevati“, kazao je Šapić, a prenosi Beoinfo.

Šapić je dodao da nijedna funkcija nije vredna toga da deca, umesto na nastavi, moraju da provode vreme van škole, da se smrzavaju i da se „ne daj bože razbole“, dok se po proceduri ne proveri bezbednost školskih objekata zbog prijavljenih eksplozivnih naprava.

On je podsetio da ovo nije prvi slučaj i da je bilo i ranije dojava o bombama, poput one da su postavljene eksplozivne naprave u svim vozilima javnog prevoza, ali da je „zloupotreba dece nešto beskrupulozno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari