Šapić o dijalogu: Opozicija da kaže čega to danas nema a bilo ga je ranije

Ostavite komentar


  1. Sapic da bi opravdao svoje transfer i prodaju onima kod kojih je moć, novac i uzurpirane institucije uprave, beznadežno i jadno menja teze. To već papagajsko trabunjanje kako je uvek bilo isto i kako su svi isti nije tačno i on to dobro zna. Postoji OGROMNA razlika izmedju vlasti zla i smrti 90-tih i post oktobarskih promena. Vuciceva lična vlast od 2012 identičan je nastavak tehnike vladanja sa još brutalnijom marketing propagandom u izmenjenim i povoljnijim okolnostima. Ako smo imali nešto uspešno od 2000-te do 2012, to su bili izbori, izborni uslovi i neuporedivo pravicnija medijska zadtupljenost političkih subjekata, mnogih koji su zapravo zauvek trebalo da budu lustrirani zbog štete koju su naneli zemlji i narodu.

  2. Nema podele vlasti, a bilo je ranije. Nema univerzalne već samo selektivne primene zakona: saradnicima UDBE sve, ostalima ništa (preduzeća npr. Coca Cola Srbija, Delta, Centroprojekt, i sve što vredi)

  3. Problem koji smo imali od 2000-te i koji se i danas nastavlja a koji je bio nasleđen još iz vremena SFRJ, jeste partijsko zaposlavamje i preko veze, odsustvo meritokratije i nametanje mediokritetstva, endemska korupcija i nedovoljna borba protiv kriminala. To je zajedničko svim vladama. Ali to Sapic treba da naglasi s tim da je opet u tome vlast SNS povukla ubedljivo sve ostale vlade.

  4. Čega to danas nema a bilo je ranije? Danas nema Šapića koji je govorio i ovo: „ne postoji ni jedan posto šanse da sa SNS može da napravi bilo kakav dogovor oko zajedničkog upravljanja Beogradom“

  5. Železničke stanice? Sava male? Državnog tužioca? Ugleda beogradskog univerziteta? Nezavisnog zaštitnika građana? Drveća po gradovima? Opozicije u parlamentu? Vode u Mladenovcu?

  6. nema opozicije na medijima sa najvećom gledanošću. jer te nije bilo sramota da to pitaš u emisiji u kojoj 10 godina apsolutno niko iz opozicije nije gostovao ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.