Šapić: Ne mogu više da slušam bednike koji zloupotrebljavaju nesrećno stradalu decu 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Prvi na izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane” i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić istakao je da deo opozicije na besraman način želi da iskoristi tragediju u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Šapić je, u intervju Tanjug, upitan da li je zadovoljan načinom na koji je predstavljen u mediji,m, rekao da ima onih medijskih kuća sa jasnom političkom agendom. Govoreći o raspravom sa novinarom Dušanom Čavićem, upitao je zašto snimak rasprave nije pušten u integralnoj verziji, dodajući da je Čavić došao da ga zaustavi na Savskom šetalištu, i da u tom zaustavljanju nije prezao da se poziva na nezapamćenu tragediju u Ribnikaru, te da mu je, kaže, odgovorio kako je zaslužio.

Dodao je da je, za razliku od opozicije koja porodicama stradalih, kako tvrdi, ni telegram nije poslao, je bio u kući svakog od roditelja.

– To mi je bilo 15-20 najgorih dana u životu. Nisam se slikao. Nisam dao intervju. Nisam nikome objašnjavao. U to vreme sam rešetan sa svih strana. Ćutao sam – rekao je Šapić.

Kako kaže, ako će izbor Beograđana da zavisi od toga šta kažu Nova S i N1 – evo odmah neka postave nekog svog. Ove medije je ponovo nazvao „lažovčinama“, rekavši da im to govori godinu i po dana.

Dodao je da bih možda prećutao da Čavić nije spomenuo temu tragedije u Ribnikaru i rekao da ne može više da sluša „bednike“ koji, kako kaže, zloupotrebljavaju nesrećno stradalu decu.

– Ne mogu više ni da ih slušam, ni da ih gledam. Gade mi se kad god otvore tu temu. Evo oni sad neka uzmu ovo, neka iseku i neka ponovo kažu da sam nevaspitan – rekao je Šapić.

Kada je reč o rešavanju problema zagađenja, Šapić kaže da su u preko 50 vrtića i škola promenjene kotlarnice koje se sada ekološki povezuju na gas, a cilj je da javne ustanove budu što manji zagađivači.

Dodaje da čekaju da se završi proces javne nabavke za prečišćivače u svim prostorijama vrtića, osnovnih i srednjih škola, kao i da su uveli sto novih autobusa na gas i najavili još trista takvih autobusa. Cilj je, kaže, da se poptuno isključe vozila na naftu iz javnog prevoza.

– Kaže Vladimir Obradović (kandidat za gradonačelnika sa liste Srbija protiv nasilja) da će uvesti vozila na vodonik, a znate koliko vozila ima na vodonik u svetu i znate li da jedno košta milion i po evra i nema ga u masovnoj proizvodnji zato što taj sistem nije zaživeo – rekao je Šapić.

Osvrnuo se i na izjavu Obradovića da će studentima podeliti stanove iz Beograda na vodi, rekavši da ovo nije vreme komunizma. Dodao je da će Hala 1 Beogradskog sajma ostati na mestu gde se nalazi, s obzirom da je zakonom zaštićena, a da će novi Beogradski sajam biti napravljen tamo gde „može da odgovori izazovima vremena i potrebama jednog sajma“.

Naveo je da nigde u svetu nema sajma u centru grada, te da je nekada deo gde se Beogradski sajam danas nalazi, bio obod grada, a da danas to više nije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari