Šapić: Obećano da će javni servis pružiti dovoljno vremena svim partijama koje izlaze na izbore 1Foto BETA/ MILOS MISKOV

Ne podržavam u vanrednom stanju nijedan vid političke borbe i mislim da su svi mogli da se obuzdaju još par dana, izjavio je danas predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić.

Šapić je za N1 rekao da je protest građana koji svoje nezadovoljstvo iskazuju lupanjem u šerpe legitiman, ali ističe da on to ne podržava, kao ni paljenje baklji po krovovima.

Kazao je da je strankama koje su najavile učešće na izborima, na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obećano da će javni servis pružiti dovoljno vremena svim partijama koje izlaze na izbore.

Rečeno nam je da se ne bi ukidalo vanredno stanje da se nisu stekli uslovi za normalan nastavak života, a da ćemo biti obavešteni o mogućnosti za sprovođenje različitih izbornih radnji, istakao je Šapić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je upozoreno da ukoliko se stanje javnog zdravlja pogorša, moguće je ponovo uvesti strože mere, možda čak i vanredno stanje, i da se ponovo sve zaustavi.

Komentarišući mogućnost za održavanje predizborne kampanje u ovim uslovima, Šapić je ponovio da im je na sastanku rečeno da će na javnom servisu „biti dat ogroman prostor svim strankama, da će biti novih emisija, i da će svi imati dovoljno prostora“.

Čak je rečeno da će se razgovarati sa privatnim stanicama koje imaju nacionalnu frekvenciju. Nije se tu nešto obećalo, ali je rečeno da će se razgovarati o tome. Kako će to izgledati u praksi, to moramo sačekati da vidimo, kazao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari