Šapić odbornicima: Vas liberale boli tema da Tita treba sahraniti kao Franka, jer ste neoboljševici 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Vi liberali ste ustvari, neoboljševici i vas boli ta tema, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, odgovarajući na dobacivanja opozicionih odbornika, dok je odgovarajući na odbornička pitanja, govorio da Josipa Broza Tita treba sahraniti kao generala Franciska Franka u Španiji.

Uoči sednice Šapić je na konferenciji za štampu najavio inicijativu za izmeštanje groba jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije i Grobnice narodnih heroja sa Kalemegdana, jer je to „mnogo važno za ovaj narod i državu“.

Govoreći o tome, Šapić je naveo i da se SPS Ivice Dačića neće tome protiviti jer su oni socijalistička, a ne komunistička stranka.

Najavio je i da će pokrenuti inicijativu da se podigne spomenik generalu Draži Mihailoviću na Terazijama.

Odbornici većine u Skupštini grada Beograda odbacili su danas sve predloge opozicije za dopunu dnevnog reda sednice na kojoj će se razmatrati predlog rebalansa budžeta za 2024. godinu, prenela je Beta.

Odbornička grupa Zeleno-levog fronta (ZLF) i Pokreta slobodnih građana (PSG) predložila je smenu vršioca dužnosti gradskog sekretara Sekretarijata za javni prevoz Radovana Kremića zbog niza incidenata u gradskom prevozu i smenu direktora GSP „Beograd“ Zorana Šarca.

Savo Manojlović (Kreni Promeni) na početku sednice ušao je u verbalni duel sa Šapićem, a i sednica se odvija uz povišene tonove.

Ovo je prva sednica u ovom sazivu Skupštine grada kojoj odbornici Kreni Promeni prisustvuju, pošto su posle junskih izbora samo verifikovali mandate i bojkotovali sednice.

Na dnevnom redu Skupštine Beograda je rebalans gradskog budžeta u iznosu od 202,2 milijardi dinara, usled rasta prihoda od 6,1 odsto.

Sednicu ne prenosi uživo Studio B, a opozicija je zatražila prenos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari