Šapić: Počeo sam da uklanjam nelegalnu gradnju i nastavljam, bolje im je da me shvate ozbiljno 1Foto: FoNet / SNS

Gradonačelnik Aleksandar Šapić poručio je odgovornima za nelegalnu gradnju da je krajnje ozbiljan i odlučan, potvrđujući to svojim prisustvom na lokaciji, na Avali, gde je danas počelo uklanjanje takvog objekta iz 2020. godine, koji se jednim delom nalazi u trećoj zoni zaštite prirodnog dobra.

„I pored uverenja javnosti da do rušenja neće doći, insistirao sam da se ovaj predmet aktivira i da se investitor upozori da bi mu bilo najbolje da sam ukloni objekte, jer ukoliko ih mi budemo uklanjali, to će biti višestruko skuplje. Očigledno da me je ozbiljno shvatio“, rekao je Šapić, preneo je danas Beoinfo.

On je rekao da se „nada da će ga ozbiljno shvatiti i svi drugi, pogotovo oni koji su mislili da se šali“, navodeći da je „siguran da će biti i onih kojima će trebati još dosta primera, a biće ih“.

„Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna milicija će zajedničkim snagama voditi računa o komunalnom redu u gradu. Postoji nekoliko oblasti u kojima imamo problema, počevši od prekomerne buke – negde smo uspeli da rešimo, a negde ne“, naveo je Šapić.

Kako je istakao, od sada će se „funkcionisati po komandnoj odgovornosti – oni će snositi odgovornost za ono što se dešava na terenu, kao što ću ja snositi odgovornost pred građanima“.

„To znači da ukoliko na terenu ne bude bilo onako kako smo se dogovorili, oni koji su odgovorni neće više biti na svojim mestima i tu nema ljutnje, jer mislim da je to jedino ispravno. Kao što ja sutra neću biti na ovom mestu ukoliko ne budemo pružili građanima ono što smo obećali, a to je, između ostalog, i komunalni red u gradu“, rekao je Šapić.

Najavio je da će uskoro izaći pred građane sa merama koje će Grad preduzeti kada su u pitanju buka, divlje deponije i drugi komunalni problemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari