Šapić: Spreman sam da nakon izbora razgovaram sa svima 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Zaista ne znam datum održavanja beogradskih izbora, informisan sam o tome koliko i vi iz medija, ali, u svakom slučaju, neću voditi nikakvu spektakularnu kampanju.

Nemamo mi ni mnogo aktivista ni mnogo novca za kampanju, niti očekujem da ću biti zastupljen u većini medija. Moja kampanja će se temeljiti na onome što sam radio u prethodnom periodu, neću se fokusirati na javne govore i obilaske birača, kaže u razgovoru za Danas Aleksandar Šapić, proslavljeni vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd govoreći o svom predstojećem učešću na izborima u Beogradu.

Naš sagovornik ističe da neće pokušavati da u naredna tri ili više meseci ubedi bilo koga kako je on „sjajan tip“. „Očekujem da će drugi kandidati za gradonačelnika uglavnom kao osice obasipati ljude pričama kako su baš oni sjajni, ali ja to neću činiti“, ukazuje Šapić.

*U medijima se pominje nekoliko termina kada se govori o održavanju lokalnih izbora u Beogradu. Ima li, prema Vašem mišljenju, razlike ukoliko se na birališta izađe već u decembru, odnosno da li bi to išlo naruku vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci?

– Ne želim da se upuštam u takve spekulacije, niti sam stručan da govorim o rokovima. Pravo je aktuelne gradske vlasti da odredi termin za izbore. Kao što je poznato, krajnji rok za glasanje je mart, a kada gradska vlast uđe u poslednjih šest meseci mandata, svaki termin je regularan, pa ni izbori u decembru ne bi bili prevremeni.

*Izjavili ste da biste razgovarali i sa Nikolom Selakovićem i sa Draganom Đilasom nakon beogradskih izbora. Pored gradonačelničkog mesta, šta su Vaši uslovi za eventualnu postizbornu saradnju?

– Nisam izjavio da bih razgovarao sa Selakovićem i sa Đilasom, već sam odgovorio na pitanje novinarke da li bih razgovarao sa njima dvojicom, dakle nisam posebno izdvojio Selakovića i Đilasa. Ponavljam ono što sam ranije rekao – spreman sam da razgovaram sa svima, da me je novinarka pitala da li bih razgovarao i sa, recimo, Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem, ili sa Miljanom Damjanovićem, kandidatom radikala za gradonačelnika, moj odgovor bi, takođe, bio potvrdan. Sa svima njima bih razgovarao o viziji razvoja Beograda. Naravno, uslov za razgovore je da i oni žele da pričaju sa mnom i da ja ostvarim neku vrednost na izborima.

*Kako komentarišete tvrdnje da ste skriveni adut naprednjaka na izborima za srpsku prestonicu?

– Ne želim da to komentarišem niti da se branim. Svestan sam činjenice da će ljudi komentarisati šta im je volja šta god da kažem ili da uradim, da će tumačiti moje izjave onako kako žele. Ipak, reći ću samo jedno – postoji svega pet ili šest opština u Srbiji, a Novi Beograd je jedna od njih, gde SNS nikad nije bila na vlasti.

"Nisam shvatio zvižduke"

*Kako ocenjujete svoju nedavnu posetu Kosovskoj Mitrovici gde ste boravili da biste pružili podršku Oliveru Ivanoviću i gde ste dočekani i zvižducima?

– Nemam šta više da kažem osim da sam stekao utisak da je i tim ljudima koji su zviždali, a kojih nije bilo mnogo, bilo neprijatno što tako čine. Zašto su oni zviždali i uzvikivali to što su uzvikivali, ne znam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari