Šapić: Spreman sam da pomognem Romima u nehigijenskim naseljima, ali i da zaštitim one koji su pored njih direktno ili indirektno ugroženi 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Spreman sam da učinim sve da pomognemo pripadnicima romske zajednice koji žive u nehigijenskim naseljima, ali i da zaštitim one koji su pored njih direktno ili indirektno ugroženi, a to su njihove komšije, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Neću da zatvaram oči pred problemom jer sam gradonačelnik svih Beograđana i braniću njihov interes dokle god sam na ovom mestu“, rekao je Šapić u na televiziji RT Balkan.

On je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, „izneo nešto što svi znaju, ali iz nekog razloga preskaču tu temu“, a povod je bila smrt deteta na koju nije reagovala nijedna nevladina organizacija.

„Dokle ćemo da žmurimo na ovakve stvari? Trenutno u Beogradu ima 165 naselja u kojima ljudi žive na način potpuno suprotan svim civilizacijskim vrednostima i koji, pre svega, njima samima nanose štetu, a onda i ljudima koji žive u njihovom okruženju, kao i svim Beograđanima“, ocenio je Šapić.

On je posetio da je Grad javno ponudio da će svako ko se prijavi iz romske nacionalne manjine dobiti posao u određenim gradskim službama.

„Ako je integracija Roma bila moguća u najvećem broju razvijenih evropskih zemalja, onda je moguća i kod nas. Trebalo bi pronaći rešenja koja bi i njima pomogla da shvate da je, recimo, obavezno školovanje dece jedan od načina da se toj deci da šansa u životu“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari