Šapić: Sramota što je dozvoljeno iznošenje separatističkih stavova

Ostavite komentar


  1. Срамота би била да у номинално слободној и демократској земљи такви ставови не могу јавно да се изнесу!

    1. Stvarno? Odmah da si krenuo da agitujes za otcepljenje nekog dela Kanade i da Kanadjane nazivas fasistima, cisto da vidimo kako ces da prodjes i za koliko sati ili dana ces da letis iz Kanade.

      1. У Канади партије којима је једини програмски циљ отцепљење једног дела „свете канадске земље“ редовно учествују на изборима, имају представнике у парламенту и почесто учествују у власти, и то никоме ме представља проблем.
        Људи имају право да мисле да им није место у овој држави, и да траже да се отцепе, и чим буду имали већинску подршку макар у једном делу земље, они ће се и одцепити, а да никоме не падне капа с главе… Вероватно се управо због тога, због те подразумеване и гарантоване слободе, нико од Канаде не одцепљује? Мислите о томе…

    2. @Миливоје Радаковић

      Sada si malo veci Sulja od Sulje? Komedija. Da li je preostao jos neki srbofobni sovinista kojeg nisi podrzao i kome ne aplaudiras? Vuces nesto iz detinjstva te otuda to opterecenje Srbima?

      1. Треба ли људима који мисле да не треба да живе под влашћу Београда сећи главе, к’о што су ономад Османлије секле српским кнезовима, пацијенту? Је ли то слобода у Србији?!

  2. Pa Šapiću,ti ideš na pošteno. Ne shvataš da su političari hijene koje kidišu na pozicije… Verovatno svima njima i odgovara novo žarište problema,koje bi služilo kao odvraćanje pažnje. Što se već odavno i radi..

    1. Zar Šapić nije političar? On je potencijalni diktator, ako mene ko pita. A ne pita. Na žalost.

  3. A od koga si ti očekivao da se suprotstavi separatizmu? Od izlapelog Velje, od onog propalog vinogradara Živkovića ili od večitog stečajnog upravnika? Morao sam da promenim kanal da ne bih razbio televizor.

    1. Kod A.Vucica redovno dolazi glavni shef odn sherif, Banja/Luckog entiteta, iz susedne Bosne, M.Dodik, koji iznosi gore stvari od S.Ugljanina -pa nikom nista. Svi narodi na Balkanu se uce demokratiji, zasta treba vremena.

  4. U svakoj demokratskoj državi Evropske unije, za stavove koji je iznosio Ugljanin u emisiji RTS, taj tip bi bio uhapšen. Njega je -umesto da ga stalno „secka“ i prekida kao druge sagovornike u emisiji, voditeljka, očigledno na mig iz vrha države, ga je podržavala i dozvolila priču koja ne paše u šemu emisije! Šta da se radi kada i srpska vlada ima sličan stav kao Ughljanin. Voleo bih da mi neko objasni koji su to narod ti „Bošnjaci“? Pošto kao pripadnici muslimanske verske zajednice taj toboži „narod“ stotinama godina žive na teritoriji Srbije, oni bi mogli da budu samo SRBIJANCi muslimanske vere- po imenu države u kojoj žive!! Svi došljaci u SAD se ne titulišu po svom poreklu, oni su, ako imaju američko državljanstvo, svi AMERIKANCI, u Nemačkoj su svi sa njihovim državljanstvom NEMCI, u Austriji AUSTRIJANCI i tako svuda redom. Samo u Srbiji su nastali, od imena države svog porekla nekakvi Mađari -a oni pravi žive u Mađarskoj, Albanci, sada im se „pridružuju“ i Crnogorci, pa evo i Bošnjaka. Jadna si moja srbijanska državo ako uskoro nastane još neka nova „nacija“ npr. Šumadinci, Vlasi, Crnotravci itd. Kod kuće, pomenuti državljani mnogih država mogu da se be nazivaju i Marsovcima, ako to žele -ali, zvanočno su oni kao napred navedeni pripadnici države u kojoj žive. Slično je i sa zvaničnim jezicima! Da li neko stvarno misli da će Nemačka ikada uvesti npr. turski jezik kao jedan od zvaničnih jezika iako njime govori oko 4 miliona ljudi u zemlji Germana? Ne, zvaničan je samo jedan -nemački, kao u SAD engleski itd. Srbi u državi Srbiji, ili po imenu države Srbijanc i srpskogh porekla, kao većinski narod, izgleda, stalno sve rade na svoju štetu pa nije ni čudo da Ugljanin traži neki svoj vilajet bežeći od Srbije. Sutra, slično njemu, tražiće to i toboži „Mađari“ -znači Srbijanci mađarskog porekla, i u Vojvodini i m,nogi drugi, redom!

    1. Bravo, konacno da jednom neko sa strane objasni ovom jadnom narodu kako to rade velike, mocne i demokratske drzave. Jer inace ih ne bi ni bilo! Poistovetiti religiju sa narodom je apsolutna glupost a umetnost je prvo i osnovno stvoriti uspesnu drzavu u koju ce svi zeleti da udu a ne i Kurta i Murta zele da izadu! Pa ko ce onda uopste ostati – Beogradski pasaluk? To je jedan vrlo destrukivan pravac koji nikako ne vodi jacanju drzave a svi politicari samo o tome govore a suprotno rade. Pre 100-tinak godina je Simo Matavulj pisao u Bakonji fra Brnetu da je SPC nacinila fatalnu gresku proglasivsi sve katolike u Dalmaciji da nisu Srbi! I eto sta smo dobili!

  5. Šapić je neskriveni ultranacionalista bio i ostao.
    To zna svako, ko prati njegovu porodičnu tradiciju i sportsku karijeru u kojoj je tim povodom nokautiran do stadjuma apoplexio cerebri, ali bez efekta, od klupskog druga.
    Izgleda će posle Denisa Šefika, opet neko da ga među između lobotomira…

    1. Čim neko ne pljuje po Srbiji i Srbima, čim se neko ne stidi da kaže da je Srbin i u svojim nastupima bezrezervno štiti nacionalne interese ove države i ovoga naroda on se proglašava „ultranacionalistom“ ili „nacionalšovinistom“. Ako je gospodin Šapić „ultranacionalista“, šta je onda Denis Šefik? Ultraseparatista ili samo običan dripac koji sa sobom nosi genetsku mržnju prema Srbiji i Srbima odnosno, mržnju prema onima od kojih vodi poreklo. Negiranjem Srba i Srbije, negiranjem svoje prošlosti, pokušava da se apstrahuje sramno konvertitstvo, koje ih prati vekovima i nikada neće nestati. U glavama bolesnika, postoji podsvesna misao da će, taj njihov davnašnji greh, koga su oni svesni, nestati sa nestankom Srba i Srbije. To je usud, koji će ih ranije ili kasnije skupo koštati.

  6. Postoji granica koju svaka razvijena demokratija bar u Evropi zvanicno trpi a separatisti se svuda gode jer rade na razbijanju drzave i to nije nikakvo ogranicenje slobode misljenja. Po komentarima se vidi na kom niskom nivou je znanje i informisanost srpskog naroda! Cudi me da takvoj partiji jednog Ugljanina nije oduzeto pravo na ucesce na izborima a kojekakvim mini partijicama jeste! Ova drzava stvarno radi na demontiranju same sebe!

    1. Нико нема право да позива на насиље, ни према суграђанима нити према институцијама државе, али свако сме да тражи да се нешто у држави промени, укључујући и то хоће ли овај или онај део земље бити у њој, или не. Шта се Вас тиче хоће ли Баварска да буде у Савезној Републици?!

  7. Čini mi se da je ŠAPIĆ jedan od najboljih kandidata. Kulturan smiren nikog ne napada. Zna šta hoće. Ne dozvoljava da mu bilo ko blati državu. Ja ne glasam već dugo, ali bi rado za njega glasao. Zbog njegovog ponašanja mnogi će ga zavoleti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.