Šapić: Uz Đilasa sam najnapadanija osoba u medijima 1Aleksandar Šapić Foto: Stanislav Milojković

Neću komentarisati predsednika Vučića, jer ovo nisu izbori za predsednika države, već gradonačelnika i upravu grada Beograda, kaže u razgovoru za Danas Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda na listi „Grupa građana Aleksandar Šapić – gradonačelnik“.

Tako je prokomentarisao dosadašnji tok kampanje vlasti i opozicije za izbore u prestonici, uključujući slanje „otrovnih strela“ na njegov račun, naročito od strane predsednika države Aleksandra Vučića.

Podsetimo, predsednik Srbije i lider SNS je u emisiji „Ćirilica“ izjavio da su „znanje i obrazovanje Dragana Đilasa vrlo siromašni… Šapićevo nije veće.. Kada idu zajedno Janković, Jeremić, Đilas, to pokazuje da tu nema nikakve politike, već je cilj mržnja prema Vučiću“.

* Kako komentarišete kritike koje na Vaš račun izriče Lav Grigorije Pajkić u svojoj emisiji na TV Pink?

– Ja da sam na mestu tog dečka, posle svega, to nikad ne bih radio, ali nisam, tako da je bespredmetno da ga komentarišem.

* Na čemu ćete bazirati kampanju za izbore u Beogradu?

– Činjenica da je statistički utvrđeno da sam uz Đilasa najnapadanija osoba u medijima, a da po prisustvu u medijima me nema ni na grafikonu, za razliku od svih drugih, pokazuje kolike su mi mogućnosti da uopšte bilo gde, bilo šta kažem o Beogradu i vodim bilo kakvu ozbiljniju kampanju.

* Da li ste u kampanji angažovali i neku marketinšku agenciju, kao što je to slučaj sa pojedinim drugim kandidatima?

– Neću angažovati nijednu agenciju.

* Kako gledate na kritike da na Vašoj listi ima samo 48 kandidata za odbornike?

– Ne razumem razlog te kritike, a očigledno ni oni koji kritikuju. Jer ako je argument da ako nemate bar 56 odbornika na listi, nema logike da izlazite na izbore bez šansi da uzmete apsolutnu većinu u parlamentu, onda sam ja politički diletant, a svi ostali politički magovi. Evo, prihvatam tu činjenicu.

Odgovor ministru Stefanoviću

Povodom tvrdnje ministra unutrašnjih poslova i funkcionera SNS Nebojše Stefanovića da „opozicija zloupotrebljava ubistvo Olivera Ivanovića“, Aleksandar Šapić je nedavno na svom Fejsbuk nalogu, između ostalog, poručio: „Sram da Vas bude, ministre, jer niste svesni odgovornosti koju nosite za reči koje izgovarate sa tako odgovornog mesta, a još više zbog posledica koje one mogu da imaju. I još jednom, sram da Vas bude.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari