Saradnja BiH i Srbije na reformi javne uprave 1Foto: FoNet/Ministarstvo državne uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa ministarkom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) Lejlom Rešić o unapređenju saradnje u oblasti reforme javne uprave, a dogovoreno je i potpisivanje proširenog memoranduma o saradnji dva ministarstva u februaru 2018. godine.

Ministri su razmatrali mogućnosti da se zaposleni u upravi Republike Srpske uključe u program stručnog usavršavanja u Srbiji koji će se realizovati kroz Nacionalnu akademiju.

Ružić je podsetio da je u Skupštini Srbije nedavno usvojen zakon koji uređuje ovu oblast, kao i da se očekuje da Nacionalna akademija počne sredinom 2018. godine sa radom.

Rešićeva je rekla da je njihova ideja da se što pre i bolje uključe u ovaj program jer, prema njenim rečima, Srbija u ovoj oblasti ide užurbanim koracima.

Reforma javne uprave je jedan od tri stuba evropske politike proširenja, koja je, pre svega, u interesu svih građana, istakao je Ružić.

U saopštenju se navodi da se Ružić sastao danas i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem koji je predstavio namere Banjaluke da se ove godine kandiduje za Evropsku prestonicu kulture za 2024. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari