Šarčević: Upadom u Rektorat studenti prekršili bar pet zakona

Maja Gojković poručila da je autonomija univerziteta flagrantno narušena i obećala pomoć parlamenta Šarčeviću
Skupština Srbije izglasala da se starim studentima za dve godine produži rok za završetak studija

Ostavite komentar


  1. aha sad vam je do zakona. a to što ti studenti traže da se sprovodi zakon to mačku o rep ? jadna je zemlja sa ovakvom vlašću.

      1. Koji su to vi, tj oni?
        U ovako sludjenom drustvu se lako dese šizofrena cepanja.
        Ajde polako, ko su oni?

        1. Oni su nazadni, korumpirani, koruptivni, primitivni, bahati i nevaspitani SNSovci.
          Jel bilo dovoljno „polako“?

  2. Kod dokrotata Siniše Malog predršeno je ,barem ,deset zakona.Kod osnovnih studija i doktorata Nebojše Stefanoviće prekršeno je, barem, dvadeset zakona.

  3. Hahaha, nisu u ovoj situaciji ako rektorka usvoji apel studenata. Ili to ministar cuva Maloga pa ce na kraju studenti da odgovaraju jer on ima plagijat? dokazano ima plagijat i laze da je bio najbolji student! Oce li sutra mesar iz matijevica ili neka medicinska sestra, da bude nacelnik hirurgije na VMA ili glavni hirurg koji tvrdi da je najbolji u struci i najbolji student? A narod rec da ne ssme da kaze, tj. Da se odbrani?

    1. A „bravar“ ti nije smetao? Ni tebi ni milionima pfofitera koji ste „zaradili penzije“ i zaposlenja po javnim preduzećima crvenom knjižicom
      Ali Vučić „izdajnik“ vam je smanjio udeo u pljački na koji ste navikli od 2000-2012 kada vam Siniša Mali kao Direktor Agencije za privatizacije nije uopšte smetao sa svojim „obrazovanjem“ jer je radio za vas

      1. Au brate koliko si ti zastranio. Šta me briga i za bravara i za Tadića, Vučića. Hoću zemlju gde ovakve stvari kao sa Malim i Stefanovićem se ne dešavaju. Hoću normalnu zemlju gde ljudi završavaju fakultet znanjem a ne novcem. Dok je ovakvih kao ti koji uzimaju najgore da bi opravdali svoje, nama boljitka nema.

      2. I sta si hteo da kazes? Ako su neki prethodni bili losi to daje za pravo ovima da budu jos gori? To je ta logika u Srba (bar kod onog dela azurnih koji izlaze na izbore). Dalje, ne razumem zasto pominjes sve periode osim onog od ’90 do 2000 koji nam je odredio sudbinu za narednih sto godina i konstantnu dubiozu. Ah, pa da, u to vreme su vladali isti ovi kao danas, pa ti to nije zapalo za oko. A taj Mali, ako je Vucic vec Meisja kakvim ga dozivljavas, ocigledno je trebalo da guli vec deset godina u zatvoru za prethodne grehe, a ne da bude drugi covek Srbije od dolaska na vlast SNS-a. Neverovatno je koliku kolicinu gluposti, pristrasnosti i neznanja covek moze da procita u vasim komentarima. Zaglavili ste u nekakvom paralelnom univerzumu gde logika i razmisljanje svojom glavom nema nikakvu ulogu i nikako da isplivate iz njega. Lepo bi bilo kada bi na taj nacin nekako mogla da se podeli Srbija, pa vi svi sa takvim razmisljanjem tamo, a mi na drugu stranu, pa ko prezivi, prezivi. Nesto kao Koreje, na jednoj strani postovaoci idola i lika svakog vodje, a na drugoj oni glupi kojima svi smetaju, pa da vidimo ko bi dokle dogurao. Na zalost, to nije moguce i mi smo osudjeni na vas vecno, a i vi na nas.

  4. Majo, nije im palo na pamet , nego traže da se utvrdi lažni doktorat Siniše Malog
    Ako to podržavaš ne treba ni dana da sediš na toj stolici.

  5. Da li mislis tzv ministre bez morala koji si zakon prekrsio priznavanjem plagijata, reci morali postenje za tebe i oatale tzv profesore NE POSTOJI

  6. Ne znam da li su studenti prekrsili neki zakon ali znam da Ministar nije sproveo zakon i smenio korumpirane dekane Univerziteta u Nisu, i ako je po zakonu to morao da uradi.

  7. Koliko si Zakona prekšio MINISTRE do sada. Šta je sa onim direktorom iz Bele Crkve što je otpustio profesorice jer nisu htele da „kleče“, gde ti je onaj direktor iz Ćuprije što je otpustio pet profesorica da bi zaposlio tvoje „klipane“ iz SNS-a, kako je sin prezidenta završio kod Tebe školu. Teško se sve i setiti kolko si zlodela učinio za ovo kratko vreme. Pa gde je Nešin fakultet i doktorat Malog…. E moj siroti ministre.

  8. Prosto te glupost ostavi bez reči , ali eto pade mi na pamet pitanje za ministra koliko je njega tada koštalo studiranje , mislim po godini?
    Ako se već stara o zakonima neka malo komentariše svakodnevno kršenje ustava,ali to je verovatno ispravno jer je reč o prvorođenom.

  9. Sarcevic je bruka za akademsku zajednicu i umesto da sedne i razgovara sa studentima, on uz skute Psiha lamentira opstim komentarima. To sto su teme studentskog protesta (plagijati…) njemu strane ne govori nista o studentima vec o njemu. O Maji prevrtacici zaista ne bih.

  10. Prolazim kroz PAKAO Nikiii!!!

    Studenti u Univerzitetu?? Pravi pravcati studenti?!? Strašno šta opozicija radi!!!

    Šta je sledeće – doktori u bolnicama? Kuvari u kuhinjama?? Je l’ to hoćete?? Da nam zemljoradnici budu na njivama, a? Oćete da to deca vide pa sutra da udju u škole??? A vojnici u kasarne??? A?? Da se sve izmeša i zavlada jedno potpuno ludilo!?!?

    U meko tkivo ste udarili! U meko tkivo, ajoj!!! Uz pomoć najranjivijih i najpovodljivijih – punoletnih, obrazovanih, inteligentnih mladih ljudi! Oni mladji, oni neobrazovani, i oni najstariji dementni, njima se teško manipuliše. Ali ovi punoletni i obrazovani, pa to ide ko zombi; samo im daš sendvič i crvenu, uteraš u autobus i teraj!

  11. Sve je to lepo, ali ovo “ ima taktiku kako da zada udarac SVOJOJ DRŽAVI…“ je ..vnava srbendska emotivna ucena, i klasicno srbendsko nasilnistvo. Prema tome, ne zanima me teska muka srbendskog nasilnika i sto mu je neko nesto zabio u debelo meso. Sto se mene tice, nasilnicima, cega su srbende egzemplar i treba svakodnevno vise puta davati 25 po debelom mesu. Za drugo nisu.

  12. Pa sto ih ne pohapsite kad su prekrsili toliko zakona.A vi ih postujete kao njko pre vas,istorijski gledano,mislim?

  13. Ministar Šarčević je prekršio sve prirodne zakone:
    Osnovni zakoni mehanike – pokreće ga inercija;
    Njutnov zakon gravitacije – trebalo bi da padne, a eto i dalje levitira;
    zakoni električnog i magnetnog delovanja – iako je drvene građe, propušta sve partijske struje, a namagnetisan je na pare;
    zakon o neuiništivosti materije – nije potrebno objašnjavati;
    zakoni termodinamike – ne oslobađa toplotu ni kada kada ispadne iz anusa i
    zakon o održanju mehaničke energije – drugi rade, a on se održava.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.