Šarović: Građani ne treba da glasaju za one koji ih godinama lažu 1foto: Ljubav, vera, nada

Kandidat liste „Za sav normalan svet“ za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović izjavio je danas da na izborima 3. aprila građani ne treba da glasaju za one koji ih godinama lažu i žele da grade metro tamo gde niko ne živi, na Makiškom polju.

„Kompletna gradska vlast je korumpirana i usmerena na isisavanje para iz budžeta. Beograd na vodi je kriminalan projekat protiv koga ću se boriti“, rekao je za RTS Šarović, koji je i lider pokreta „Ljubav, vera, nada“.

On je dodao da je za izgradnju Beograda na vodi grad uložio „preko 100 hektara najboljeg i najskupljeg gradskog građevinskog zemljišta koje bi na slobodnom tržištu vredelo više od dve milijarde evra“ i ocenio da bi to bilo „dovoljno da se napravi metro po prvom projektu“.

Rekao je i da je „sramota što gradska vlast, uključujući i zamenik gradonačelnik Goran Vesić, kriju čiji novac troše i koliko je koštalo podizanje spomenika Stefanu Nemanji“.

Dodao je da on kao gradonačelnik Beograda ne bi izmeštao taj spomenik, ali da bi inicirao podizanje spomenika predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću, u naselju Marinkova bara.

„Podignućemo spomenik Aleksandru Vučiću 40 metara visok, 37 metara raspon ruku, i na taj način će Vučić simbolično blagosiljati one koji idu autoputem Beograd – Niš“, rekao je Šarović, koga je novinarka RTS-a sve vreme pokušavala da prekine u izlaganju.

Na konstataciju da ne koristi vreme predviđeno za predizborno predstavljanje da odgovara na novinarska pitanja, Šarović je rekao da „odgovara na pitanja građana Beograda“.

„Ovo je javni servis, imam pravo, dužni ste da se prema meni ponašate sa poštovanjem“, rekao je Šarović.

Govoreći u isto vreme kada i novinarka koja je pokušavala da skrene razgovor u drugom pravcu, Šarović je naveo da iako je poslao snimak „RTS nije izvestio o napadu na njega koji se juče dogodio“, kako je rekao, od ljudi okupljenih oko odbornice SNS-a Aje Jung, „jer kriju istinu od građana Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari