Saša Borojević za Danas iz beogradske Skupštine o Generalštabu, Sajmu, Beogradu na vodi... 1foto: Vojin Radovanović

Novoizabrani odbornik grupe „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ i predsednik Porodičnog alarma Saša Borojević rekao je za Danas tokom konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda da će predložiti da grad besplatne udžbenike da samo deci koja imaju primereno vladanje.

Kaže da će se u gradskoj Skupštini baviti prema svega decom i dečijim pravima, vezano za siromašnu decu i onu na ulicama, sprečavanje siromaštva prosjačenja.

„To mi je ideja da u narednom periodu izdejstvujem za grad Beograd. Imaću predlog da udžebnike besplatne dobijaju samo deca koja imaju primerno vladanje, onima koji jedan ili dva iz vladanja, bi trebalo roditelji da im kupe. Zašto bi grad finansirao na jednak i onog ko je dobar i onog ko nije dobar učenik?“,  navodi.

Upitan kakav stav ima po pitanju rušenja Generalštaba, Sajma, sklanjanja Starog savskog mosta i gradnje Beograda na vodi, odgovara da njegov opseg interosavanja su teme koje je već naveo.

„Što se tiče Generalštaba, mosta… Mislim da bi most trebalo adekvatno da bude sklonjen i ode u muzej. Što se tiče Sajma i Generalštaba ja nemam sve informacije, niti sam ih dobio zvanično, ne mogu da ih komentarišem. TO su sve spekulacije, neko je nešto uradio, neko je nešto odlučio, neko se sastao…“, kaže.

Borojević, na pitanje da li mu načelno smeta da se na mestu Generalštaba izgradi hotel, kaže da je siguran da će na tom mestu biti i „neki memorijalni deo“. „To sam nekako ubeđen da će bar taj deo biti urađen kako treba. Potpuno mi je okej da se iz ministarstva vojske iseli NATO koji ima kancelariju na trećem spratu. To bi mi posebno bilo drago“, odgovara.

Kaže da je spreman da glasa i za neke predloge opozicije, ukoliko su konstruktivni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari