Saša Janković odgovarao na pitanja na Fejsbuku

Intervju na mreži - najzanimljiviji odgovori sutra u štampanom i onlajn izdanju Danasa

Ostavite komentar


  1. Poštovani,
    Molim za odgovor na sledeće pitanje:
    Da li se mislite da se na dovoljan i adekvatan način Vaša organizacija, ali opozicija u celini, izjašnjava na ključne teme u ovoj državi (problem Kosova, problemi u Bosni, članstvo Srbije u EU i naročito Nato, ekonomska politika, pitanja saradnje sa susedima, pomirenja i osude ratnih zločina…)?
    Da li smatrate da mogući izostanak Vašeg jasnog stava o ovim pitanjima i izostanak svakodnevne kritike politike postojećeg režima po ovim pitanjima, upravo utiče na nemogućnost ljudi da promeni mišljenje o politici režima?
    Da li mislite da je ispravno voditi politiku borbe sa režimom kroz institucije u situaciji kad nema elementarnog poštovanja institucija od strane režima i da li je po Vašem mišljenju prikladniji bojkot institucija koje su „porobljene“ od strane režima, poput skupštine i vaninstitucionalna borba za fer i demokratske izborne uslove?
    Konačno, da li su sazreli uslovi za formiranje „Saveza za promene“ celokupne opozicije radi rušenja režima i formiranja prelazne vlade sa ciljem sticanja uslova za fer i demokratske izbore?
    Hvala na odgovoru, uz jedan dobronameran savet da se poveća angažovanje na kritici apsolutno svakog poteza režima uz ponudu alternative za takav potez.
    S poštovanjem,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.