Saša Janković se neće sresti sa Radomirom Nikolićem 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nastavljajući turneju tokom koje u gradovima Srbije govori na temu ljudskih prava, zaštitnik građana Saša Janković u ponedeljak dolazi u Kragujevac.

Janković će, sa Milanom Antonijevićem iz Komiteta za ljudska prava, učestvovati na tribini pod nazivom “Prava građana Srbije – na papiru i u stvarnosti”, i gde je, prema prekjučerašnjoj najavi, trebalo da se sretne sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, i(li) predsednikom Skupštine grada Miroslavom Petrašinovićem.

Međutim, u petak je objavljeno da Janković i predstavnici kancelarije Zaštitnika građana u ponedeljak neće moći da razgovaraju ni sa gradonačelnikom Nikolićem, ni sa Petrašinovićem, pošta su ta dvojica kragujevačkih prvaka, kako je rečeno Televiziji Kanal 9, zauzeta tokom cele naredne sedmice. Jankoviću i njegovim saradnicima ponuđeno je da se sretnu sa članicom Gradskog veća Gordanom Damnjanović. Iz kancelarije Zaštitnika građana je saopšteno da susreta Saše Jankovića sa kragujevačkim zvaničnicima neće biti.

Jankovićeva tribina će u ponedeljak uveče u Kragujevcu, prema zvaničnoj informaciji, biti organizovana u medija centru Gradskog sajmišta “Šumadija sajam”, a ne u sali gradske skupštine, kao što je to bilo u drugim gradovima (Kraljevo, Vranje. Priboj, Nova Varoš, Čajetina, Šabac), u kojima je Saša Janković do sada govorio na istu temu. U gradskoj upravi objašnjavaju da u ponedeljak u Kragujevac dolazi i ministar obrazovanja koji će upravo u sali Skupštine grada imati sastanak sa direktorima ovdašnjih škola. Sastanci da direktorima škola ovde su do sada, koliko je javnosti poznato, organizovani uglavnom do podneva, možda i nešto docnije, ali nikada uveče, za kad je zakazana tribina Saše Jankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari