Saša Paunović: Opozicija i dalje čeka da se „iskrcaju saveznici“ na Balkan

Odlazeći predsednik opštine Paraćin i bivši zamenik predsednika Demokratske stranke, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Srbima ne treba čipovanje, oni već imaju čip da budu robovi, da pokorno služe nekome, bilo kome i oni na to bezpogovorno pristaju. Kad tigra naučite da jede salatu, tada ćete i Srbina naučiti da ustane i ne bude rob.

      1. Nisu svi Srbi robovi ali većina svakako jeste. Ta većina je pa bar 75-80% naroda i sve dok je tako imaće vlast baš takvu kakvu zaslužuju.
        Ni opozicija nije ništa bolja od vlasti, još niko od njih nije izašao sa planom kako da rešava goruće probleme običnog čoveka a više njih smo već videli kako su vršili vlast.
        Vučić je direktna posledica vladanja prethodnog režima, dobili smo gore od goreg i tako će nam biti i u budućnosti, sve dok se ne opametimo.

        1. Tvrdnja da opozicija nema program i da je već vršila vlast, je naprednjačka floskula.
          Program koji deklarativno propagira Vučić je preuzet od DS, koja nema nikakvih mogućnosti da o tome javno govori, jer su mediji postali propagandna glasila SNS.
          Od onih koji su vršili vlast u predhodnom periodu, većina se ne bavi politikom, ili sarađuje sa SNS, svi koalicioni partneri DS su sada u koaliciji sa SNS, Ljajić, Dačić, SPO G17+ i većina manjih stranaka, sa njima sarađuju, ili su postali članovi Vesić, Mali, Vlahović, Nedimović, Knežević i skoro kompletan DSS.

    1. Na jedan veoma trezven tekst vi date nebulozan komentar. Bravo za gospodina Paunovića!

    2. Govorite kukavički..
      Vi bi aminovali.. i fašizam..da ne idem dalje u prošlost.
      Ideja nije pokornost…već Borba ..za promene…izlečenje države Srbije!
      Tako razmišljajte !!!

    3. Srbi samo treba da nauce jednu „sitnicu“: da i u miru budu borbeni protiv nepravde ili prevaranata; onako kao sto u svojoj istoriji, niti u ratovima niti pod tiranijom, nisu bili spremni da (p)ostanu robovi.

    4. Da dodam na vas tacan komentar i ovo; Srbi su tomom svoje istorije pocevsi od robovanja pod turcima uvek bili dobre sluge, a losi gospodari

    5. Srbi treba da nauce samo jednu jedinu stvar: da se u mirnodopska vremena odlucno i beskompromisno bore za pravdu, demokratiju i sopstveni interes. Sve ostalo odlicno znaju, pre svega kako da nikada ne (p)ostanu robovi, bez obzira na snagu svih porobljivaca i napadaca kroz vekove.

      1. Koji je to period u srpskoj istoriji, da na vlasti nije bio diktator, ili bolje pitanje, kada je Srbija bila demokratska država.( Karađorđe, Miloš, Milan, Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević, Josip Broz,, Milošević, Vučić) svi diktatori.

      2. Trenutno je Srbija, uz Bjelorusiju, jedina zemlja u Evropi, koja u Skupštini nema opoziciju.

  2. “ U Paraćinu, koji ima više glasača u ruralnim sredinama, raspoloženje je od devedesetih usmereno ka opcijama kao što su SPS, SRS, kasnije SNS….“

    Potpuno tačno. Ali ovo i SVE drugo što vrlo tačno navodiš i opisuješ postoji i znao si davno pre ovih izbora. Šta te je onda navelo na potpuno siludu ideju da u takvom izopačeno-mafijaškom sistemu imaš bilo kakvu šansu da ga pobediš, i to pod njegovim uslovima i na njegovom terenu?!!!!
    Ne, dragi moj, pravedni David pobeđuje zliog i izopačenog Golijata samo u priči. U stvarnosti dobija samo teške batine i ništa drugo!

  3. Paunovic je za vecinu stvari u pravu, ali nikako vec 2 godine da odgovori na jedno prosto pitanje koje glasi: Sta se dogovarao sa Batom Gasicem na vise sastanaka koji cak nisu bili ni tajni vec vrlo transparentni i kako objasnjava cinjenicu da, je opstina Paracin u poslednjih 18 meseci medijima bliskim SNS isplatila preko 25 miliona dinara. Pa to im Paunovicu nine dao ni Zemun, Novi Sad ili Sremska Mitrovica.

  4. Prvo..i pre svega ..moje
    apsolutno i veliko poštovanje Saši Paunoviću.!
    Saša pridružujem se svakoj tvojoj reči…čak misli…ali dodaću svoje…iako..
    .dosta sam starija od tebe ..tako da pamtim ovih mučnih 30 godina ..ali i onih ranijih…Boljih…!!!

    Znaš ..tvoje razmišljanje ..potvrđuje da pamet…odvažnost…i politička ideja Vas mladih živi…te
    je..samo treba organizovati …..probuditi naš gen borca i pobednika …ali Saša
    Bez SAVEZNIKA…
    Može Srbija SAMA da se izleči..samo da amputira …otkloni.Zlo. ..politike parazita ..
    SNS..i Šefa im…

  5. Bez obzira što zadnjih 50 godina živim u velikum gradovima ipak rođen sam u Jabukovcu(selo istočne Srbije) i tamo proveo svojih prvih 15 godina života. Sećam se, oteli se krava tele odmah progleda, ojagnji se ovca jagnje odmah progleda, moj flora(kučka) donese se na svet 4 kučića posle sedam dana svi progledaju. G. Paunoviću koliko vremena treba vama da progledate posle fijaska koji ste doživeli. Ili ovo vaše trabunjanje treba da posluži kao opravdavanje vaše izdaje DS i SZS. Razumem ja da je odbornička plata slatka. Ništa ne radiš a para više no igde gde može pošteno da se zaradi, ali obraz g. Paunoviću…..obraz vremenom postaje džon. U kojo ste fazi g. Paunoviću?

    1. Nažalost, nemate pojma šta se tačno dešavalo u Paraćinu. Grad nije mogao ni smeo da im se preda bez borbe a odakle su sve dovođeni glasači da zaokruže gde im je rečeno mi iz PN najbolje znamo.

  6. Čuj srpske ironije i gluposti! Stranka koja ne zna za moral, za načela, za pristojnost sebe naziva „napredna“!!! Dok je njeno ponašanje, laži i pljačke, bazobrazluka kakvo imaju samo uličari, a bivši višekratni zatvorenici, blago je reći da je to stranka nazadnjaka, jer ne samo što rade sve što sam nabrojao, već ubijaju i biju po njihovom izboru one koji im smetaju da budu najcrnja Mafija.

  7. Na RTS se prikazuje serija o ozloglasenom trgovcu drogom iz Meksika zvanom el Chapo. U jednoj epizodi prikazan je presudan uticaj el Chapa na ishod izbora: da bi pobedio politicar koji mafiji omogucava da posluje a ne bude pohvatana, evo sta je Chapo uradio: obecao je glasacima da ako svojim moblinim telefonima snime svoj glasacki listic, kasnije treba samo da snimak pokazu odredjenoj „sluzbi“. Za uzvrat dobijaju platnu karticu sa kreditom za kupovinu robe. Pobeda el Chapovog politicara je bila osigurana.
    A genijalni Sekspir u antickoj tragediji Koriolan opisuje povodljivost i prevrtljivost plebsa.

  8. Odlican intervju ,vas sagovornik je izrekao dosta toga istinitog ,posebno sto se tice gradjana koji pristaju da zive u ovakvom sistemu i sto se tie ocene opozicije .

  9. Čiča Dražina taktika će uspeti kao što je i njemu uspela. Prebogati lenjivci neće rizikovati ništa jer imaju šta da izgube. Raja će oboriti Vučića jednog dana i to kad njih minimum 30 posto ostane bez krova nad glavom a to, složićete se, neće biti skoro. Ili ako im zarade padnu ispod minimalca što takođe nije realno. Zasad. Ili ako udari težak zulum što opet ne deluje kao opcija u ovom trenutku. Moramo da čekamo tzv. idealnu oluju. A to je ono najgore.

  10. Nisam iz Paraćina, niti sam ikada tamo bio, ali ovaj mladi čovek (mlad, u odnosu na mene) deluje mi razložno i pametno. Uveren sam da je dobro učinio što je izašao na izbore. Borio se kako je najbolje znao i umeo i izgubio, ali, što kaže uzrečica, nema veze koliko ćeš puta pasti, važno je da li ćeš posle toga ponovo ustati i nastaviti da guraš dalje. Za mene jeste bolji od beogradskih salonskih opozicionara, a još je i bolji od onih “vansalonskih,“ koji su organizovali upad u Skupštinu.

  11. Covek koji nije u stanju posle fijaska na izborima da prizna da je pogresio nema sta da trazi u politici. Nije se video u kampanji a ocekivao je kao pobedu nad SNS. Mogao je da pobedi samo da su ti saveznici dosli u Paracin i nikako drugacije.

  12. Za koga si se borio da mu bude bolje? Sada ces tek da shvatis,kada vise nisi na vlasti,kakva smo mi fukara od naroda.

  13. Najkorektniji intervju koji sam pročitao.
    Iskreno, bez ograda i prebacivanja odgovornosti na druge, nadam se da će biti ponovo u DS, kao jedan od vodećih funkcionera.
    Vidim, ima komentara koji nemaju veze sa intervjuom, jer gospodin Paunović je odgovorio na svako pitanje i izneo svoj lični stav, potpuno se slažem sa njim.

  14. Srbijanci su istrosen narod. Dva velika rata su prepolovila populaciju. Ljudi zele da sacuvaju svoju decu od partijskih batinasa i naoruzanih grupa. Idu linijom bolje rob nego grob. Ja prvi ne zelim da moje dete prozivi oni sto sam ja proziveo zbog otpora spsu. Predlazm mu iseljenje za sva vremena. Mislim da se to uklapa u neka opredeljenja.

  15. Lepo je izlagao i pobrao simpatije postenih ali politicki nepismenih. Ali onda je rekao ovo i pokazao da je politicki kontradiktoran: „…Vučićeva vlast pašće zbog bahaćenja, sile i uzurpacije svega u Srbiji …“ „Kad se nađe neko da okupi i organizuje sve koji žele zemlju u kojoj ima pravde i nade, da jasno progovori u njihovo ime, tad će doći do promena..“
    Prvo, kad mu zatreba AV ce opet na ovaj ili onaj nacin naci „100 eu“ da podmaze svoje glasace. A drugo, cekanje na nekog ko ce da okupi one „zedne pravde“ je cekanje Godoa. Naime ti „zedni pravde“ samo imaju veci apetit od ovih sto idu za „100 eu“ i to je sva razlika u postenju. Ni jedne ni druge nije briga za uzurpacije i bahacenja ako su im glasovi isplaceni po trazenoj ceni.

Ostavite komentar


Politika

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna 9

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna

Nema sumnje da su predstavnici vlasti i institucija dobro zaštićeni i da se osećaju bezbedno, kao što nema sumnje da se građanke i građani tako ne osećaju i da opravdano strepe za svoju bezbednost, saglasni su sagovornici Danasa u komentarisanju tvrdnji predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.