Saša Radulović ostaje lider ako Mihajlović ne osvoji 50 odsto 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Izborna skupština pokreta Dosta je bilo biće održana u subotu 21. aprila.

Na toj skupštini biće izabran novi predsednik i Predsedništvo. Jedini kandidat za novog predsednika pokreta je Branislav Mihajlović iz Bora. Ukoliko on na izbornoj skupštini ne bude dobio 50 odsto glasova članova izborne skupštine, prema pravilniku Saša Radulović će ostati v. d. predsednika sa ostatkom Predsedništva koje je u ostavci.

Bivši članovi Predsedništva tvrde da taj sporni pravilnik po kome Radulović ima mogućnost da rukovodi DJB nikada zvanično nije usvojen i on je bio i jedan od spornih kamena spoticanja između sadašnjeg i isključenog rukovodstva DJB . „Članovima je prosleđen Pravilnik kampanje DJB, a odmah za njim i Aneks tog istog pravilnika oko kojeg do danas nije postignuta saglasnost. I na kraju se nevešto manipulisalo sa delegatima. Pre „izbacivanja“ imali smo nešto više od 170 delegata, a nakon „izbacivanja“ velikog broja članova na dan zaključivanja biračkog spiska ponovo smo imali 170 delegata. Postavlja se pitanje ko su članovi koji su zamenili „izbačene“ i kako je moguće da imaju pravo glasa. Uvid u birački spisak naravno nismo dobili uz najmaštovitija objašnjenja koja možete da zamislite. Sama unutarstranačka trka bila je nameštena i podređena jednom kandidatu, što na kraju možete videti i u saopštenjima koja su objavljivana na sajtu“, kažu izvori Danasa.

Inače, predsednički kandidat Branislav Mihajlović, koji je član DJB od samog početka 2014. godine, doktor je tehničkih nauka zaposlen u RTB Bor. On je za zamenika predsednika kandidovao narodnu poslanicu Branku Stamenković iz Beograda, a za potpredsednike stranke poslanicu dr Anu Stevanović i narodnog poslanika Ratka Jankova iz Beograda i Aleksandra Bujića, šefa odborničke grupe DJB iz Novog Sada. Za generalnog sekretara DJB je predložio Tijanu Šerbulu, odbornicu DJB sa Zvezdare.

Nakon lošeg rezultata na beogradskim izborima, kompletno rukovodstvo Dosta je bilo podnelo je ostavke. Period nakon ostavke rukovodstva, a pre raspisivanja izbora pratila su burna unutarstranačka događanja i isključenja funkcionera, narodnih poslanika i odbornika. Tako su od završetka beogradskih izbora pokret napustila tri poslanika, dok je troje isključeno. Isključen je i jedan broj pokrajinskih funkcionera i raspušteni pojedini odbori.

Bivši članovi DJB formirali poslaničku grupu

Grupa bivših poslanika Dosta je bilo juče je formirala novu poslaničku grupu pod nazivom „Slobodni poslanici“. U pitanju je tehnička saradnja petoro nekadašnjih članova poslaničke grupe Dosta je bilo nakon što se ova poslanička grupa podelila krajem marta i početkom aprila. Novu poslaničku grupu čine Tatjana Macura – šefica poslaničke grupe, Vladimir Đurić – zamenik, zatim Nenad Božić, LJupka Mihajlovska i Aleksandar Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari