Sastanak sa Srbima iz regiona odlaže deklaraciju

Zvanični Beograd nije odustao od usvajanja dokumenta o "političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti"

Ostavite komentar


  1. Sve što rusi predlažu nije dobro za Srbiju, služi samo njihovim sebičnim interesima i na našu je štetu.Hoćemo li se ikada opametiti i otkačiti Rusiju?

  2. Pa ja mogu za sebe da proglasim sveobuhvatni i obavezujuci pravni akt, gdje sam ja najljepsi i najpametniji na svijetu i svu moraju da mi zbog toga plate 1 €. Hoce li mi platiti?
    Da li Srbiji, takva kakva jeste, svijet a posebno vodece svjetske sile priznaju taj samoproglaseni vojni neutralitet i da.li se shodno tome tako i odnose prema istoj? Ne bih rekao. Meni ovo vise lici da se Srbija shvata kao blentavo bice koje ne zna kud je poslo, pa ga svako, onako malo sutne nogom u guzicu kako bi mu pokazalo smjer puta. Problem jw sto su smjerovi komplikovaniji od ruze vjetrova.
    Znas li dje ces?

  3. Hteli to da priznamo ili ne,ali Srbi su najveci remetilacki faktor na Balkanu.Evo juce u CG,danas u BiH,pa nije valjda da niko ne valja,osim nas!Treba se pogledati u ogledalo i reci istinu.

  4. Svaki metak, granata i žrtva NATO agresije je garant srpske neutralnosti, Rusi nam nisu potrebni da nas podsećaju na to. Uozbiljite se sa ovim nezvaničnim informacijama

  5. Biti „vojno neutralan“ znači biti pod kontrolom Rusije, koja je više nego očigledno zainteresovana isključivo za izazivanje sukoba u regionu, koristeći za to svoje marionete kao što su vrh SPC i njihov plaćenik Milorad Dodik. Ostati malo ostrvo kompletno okruženo NATO paktom samo zbog ruskih interesa, biti energetski i infrastrukturno zavisni od Rusije i Kine, pretvarajući se da želimo u Evropsku uniju od koje jedino imamo realne ekonomske koristi – to je put u nove sukobe i potpunu propast zemlje iz koje će svako ko može, i mlado i staro, otići ne osvrćući se.

  6. Nisu u Kremljiu naivni da ne znaju sa kim imaju posla. U ovoj zemlji ustav se krši redovno, a to rade najviši državni funkcioneri. Brojni su primeri. Što je najgore Ustavni sud ne reaguje, zato što ga kontrolišu isti oni koji krše ustav. Nema potrebe za menjanje ustava, kada postoji obavezujuća skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti, koja je usvojena dvotrećinskom većinom. Čak je i ta rezolucija prekršena kada je 2017-e potpisan sporazum sa Nato paktom, po kome ta vojna alijana može nesmetano koristiti našu teritoriju za transport oružija i ljudi, može uvoziti bez plaćanja poreza i carina, ne podleže srpskom zakonima ako njihovi pripadnici naprave neki prekršaj i još mnogo toga.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.