Sastanak Vulina sa predstavnicima UN 1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je danas o unapređenju saradnje sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji i predstavnicom UNDP Irenom Vojačkovom Solorano, predstavnikom UNHCR u Srbiji i Hansom Fridrihom Šoderom.

Petogodišnji plan razvojnog partnerstva do 2020. predstavlja sveobuhvatan strateški, programski i operativni okvir koji omogućava članovima Tima Ujedinjenih nacija da obezbede razvojnu i druge vrste pomoći Srbiji, piše u saopštenju.

Strateški okvir obuhvata pet ključnih oblasti: Dobra uprava i vladavina prava; Razvoj socijalnih i ljudskih resursa; Ekonomski razvoj, rast i zapošljavanje; Životna sredina, klimatske promene i otporne zajednice i Kultura i razvoj.

Stalna koordinatroka Ujedinjenih nacija u RS, Irena Vojačkova Solorano, rekla je da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ključni partner Ujedinjenih nacija i da očekuje da će se dobra saradnja nastaviti i ubuduće.

Vulin se zahvalio za pomoć, aktivan rad i finansijsku podršku i izrazio je nadu da će uspešna saradnja biti nastavljena.

On je naglasio da će Srbija nastaviti da se prema migrantskoj krizi odnosi na human i odgovoran način i u skladu sa najvišim svetskim standardima, istovremeno vodeći računa o interesu građana Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari