Savez bačkih Bunjevaca podržao kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije 1Foto: Natalija Jakovljević

Savez bačkih Bunjevaca (SBB) podržava listu Srpske napredne stranke na republičkim izborima, kao i kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, izjavio je danas predsednik ove stranke, Mirko Bajić.

„Izbor Aleksandra Vučića garantuje dalji napredak Srbije, garantuje mir, stabilnost i teritorijalni integritet“, smatra Bajić.

On je pozvao članove i simpatizere svoje stranke, kao i sve građane da na republičkim i predsedničkim izborima glasaju za SNS i za Aleksandra Vučića.

Kako navodi, SBB na republičke izbore ne izlazi ni samostalno, ni u nekoj koaliciji, zato što smatraju da nemaju dovoljno kapaciteta za ove izbore.

„Mi imamo potrebu da budemo prisutni u republičkoj skupštini, da budemo parlamentarna stranka na svim nivoima, kako na republičkim tako i na pokrajinskim i lokalnim, ali koristimo za sada onaj kapacitet koji imamo, da na lokalnim izborima u Subotici uvek učestvujemo samostalno i da smo parlamentarna stranka“, ocenjuje Bajić.

Kako kaže, bio je pozvan da čini neku od izbornih koalicija manjinskih stranaka, ali su procenili da to ne rade zato što je prioritet da podrže listu SNS-a. Kada je reč o Subotici, podseća da postoje dve manjinske liste, jedna je lista Saveza vojvođanskih Mađara, a druga je lista koalicije Zajedno za Vojvodinu.

„Pozdravljamo odluku SVM-a da samostalno izlaze na republičke izbore i želimo da im zahvalimo na podršci koju su dali Aleksandru Vučiću, kandidatu za predsednika Srbije“, kaže Bajić.

Prema njegovom mišljenju, druga manjinska lista Zajedno za Vojvodinu „u osnovi i nije manjinska lista“.

„To je pokušaj izigravanja prilike da se na manjinskoj listi ne mora dobiti cenzus, a da je u stvari reč o istoj onoj listi koja je postojala i na ranijim izborima sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskom partijom“, smatra Bajić.

Nemamo ništa protiv da oni koji je za Vojvodinu republiku glasaju za tu listu, kaže Bajić i dodaje da je ova stranka protiv toga i pozivaju „da se za takvu listu ne glasa“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari