Savo Manojlović: Anu Brnabić očekuje sjajna budućnost u rijaliti programima 1Foto: Printscreen / TV Pink

Razumemo potrebu premijerke da nas naziva lažovima i nepismenima kako bi se osetila ravnopravno. Mi na uvrede nećemo odgovorati. Poslali smo zvaničan dopis da do aprilskih izbora donese odluku o zabrani iskopavanja litijuma i bora na području Srbije i očekujemo da naš zahtev bude usvojen, odnosno da se do aprilskih izbora donese odluka o zabrani iskopavanja litijuma i bora na području Srbije, kaže za Danas Savo Manojlović, direktor kampanje „Kreni-promeni“.

On je za Danas komentarisao nastup Ane Brnabić u jutarnjem programu televizije Hepi, gde je ponovila da Manojović ne ume da popuni obrazac za podnošenje narodne inicijative, kritikujući najavu moguće blokade izbora, ukoliko se ne izađe u susret zahtevima “Kreni promeni”.

– Imajući u vidu ponašanje predsednice Vlade siguran sam da je nakon završetka političke karijera očekuje sjajna budućnost u rijaliti programima. Pretpostavljam da je to jedan od razloga zašto odbija da prosledi narodnu inicijativu o ograničavanju rijalitija već dve godine koja je uredno popunjena, sakupljeno je 42.852 potpisa za samo sedam dana, verifikovana je i nalazi se kao zvaničan predlog u Narodnoj Skupštini – kaže Savo Manojlović.

Savo Manojlović: Anu Brnabić očekuje sjajna budućnost u rijaliti programima 2
foto (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIIĆ/DS)

Kako dodaje, sve što je potrebno jeste da samo radi svoj posao koji je plaćen novcem nas poreskih obveznika.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla i da je „za neverovati“ da su ljudi inicijative “Kreni promeni” najavili blokadu izbora, koji, kako je navela, istovremeno govore da se zalažu za zakonitost i ustavnost, tako nešto i predložili.

– To se neće dogoditi, ovo je zemlja u kojoj se poštuje zakon, ovo je država jakih institucija –  rekla je ona.

Savo Manojlović: Anu Brnabić očekuje sjajna budućnost u rijaliti programima 3
foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Ocenila je i da to što je najavljeno u vezi blokade izbora niko ne shvata za ozbiljno, ističući da se o tome nije razgovoralo ni tokom nedavne posete evroparlamentaraca Beogradu u sklopu dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova. „Mislim da niko to i ne shavata za ozbiljno“, rekla je ona.

– Što se tiče poslednje narodne inicijative oko zabrane kopanja litijuma i bora koju smo podneli napadnuti smo ispred Skupštine kada smo došli da je verifikujemo. Premijerka je odbila da garantuje bezbednost volonterima i da javno obeća da će narodnu inicijativu staviti na glasanje pre raspisivanje izbora. A iznela je lažnu tvrdnju da se njoj i vladi nikada nismo zvanično obratili. Netačnost ove tvrdnje vidljiva je iz dva dokumenta koja smo podneli i na kojima jadno stoji prijemni pečat Vlade Republike Srbije – tvrdi, međutim, Savo Manojlović.

Savo Manojlović: Anu Brnabić očekuje sjajna budućnost u rijaliti programima 4
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

– Umesto da radi svoj posao, ona nam se obraća jezikom ulice, e pa onda se vidimo na ulici sutra, u četvrtak 3. Februara, u 19h ispred Predsedništva. Saopštićemo naredne korake nakon razgovora ostalim ekološkim pokretima – zaključuje naš sagovornik.

Premijerka je u pomenutoj emisiji ponovila da je stavljena tačka na Rio Tinto i da je to urađeno zbog naroda, te da zna da ima mnogo građana koji su iskreno zabrinuti za zaštitu životne sredine.

Potom je iznova iznela optužbe da su razliku od građana, neki ekološki pokreti pokazali da je njihovo delovanje pre svega politički usmereno protiv Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari