Savo Manojlović u Gračanici kod Momčila Trajkovića: Podržavam želju Srba s Kosova za traženje održivog rešenja za opstanak 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni promeni i drugi predstavnici tog pokret odazvali su se pozivu Srpskog nacionalnog veća i u Gračanici održali sastanak o ugroženosti opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

U ime SNV, Momčilo Trajković je izjavio da je potreban razgovor s opozicijom u Srbiji i da je takav zahtev upućen predstavnicima opozicije, kao i da će uskoro biti sastanak sa opozicijom na zahtev Srba sa Kosova, saopštio je danas Kreni promeni.

Manojlović je izjavio da podržava želju Srba s Kosova za traženje održivog rešenja za njihov opstanak i naglasio da „moramo imati kao država i društvo jasnu strategiju“.

On je istakao da je „doživela slom trenutna politika gde političari jednu priču imaju za narod na Kosovu, drugu za medije, treću za ambasadore“.

„Briselski sporazum koji je potpisala ova vlast, ali koji su podržali i pojedini opozicioni akteri, početak je gubljenja institucionalne zaštite za Srbe i nealbansko stanovništvo“, ukazao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari