"Vlast će biti odgovorna za nemire i sukobe": Savo Manojlović reagovao na odluku Vlade da ponovo pokrene projekat Jadar 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Direktor kampanje Pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović izjavio je da će za bilo kakve eventualne nemire i sukobe u društvu biti odgovorna vlast koja je, kako je naveo danas „pogazila Ustav“.

„Dve godine vlast nije smela da vrati pojekat Jadar dok nisu završena dva ciklusa prevremeno raspisanih izbora. ;Umesto sopstvenog naroda vlast je odabrala da služi stranoj kompaniji – Rio Tintu“, rekao je Manojlović.

Pokret „Kreni-promeni“ je saopštio da je Manojlović je ocenio da će za „bilo kakve nemire i sukobe u društvu biti odgovorna vlast“ koja je „pogazila Ustav sopstvene zemlje, okupirala institucije i pretvorila se u prostitutku stranog faktora“.

Vlada Srbije je danas donela „Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namebe za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit ‘Jadar’ „.

Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku“.

Na sajtu Vlade je objavljeno danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje „Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita ‘Jadar’ „, koju je Vlada ukinula pre više od dve godine.

Vlada je navela da je osnov za donošenje današnje uredbe odluka Ustavnog suda doneta 11. jula.

Ustavni sud Srbije je međutim proglasio neustavnom uredbu Vlade od pre dve godine o stopiranju projekta „Jadar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari