Savo Manojlović najavio da vraća osvojene odborničke mandate, ali ne svuda 1foto: M. Ilić

Lider pokreta „Kreni promeni“ Savo Manojlović rekao je danas na konferenciji za medije ispred Skupštine grada Beograda da je taj pokret odlučio da vrati osvojene mandate.

Manojlović je rekao da je njegov pokret doneo odluku da napušta beogradski parlament i opštinu Novi Beograd, ali ne i nišku skupštinu.

Istakao je da „u nekoliko gradova i opština imamo prekrajanje izborne volje građana“.

„Napomenuo bih da smo obavestili kolege iz opozicije o ovom potezu“, rekao je Manojlović.

Naglasio je da ovo ne znači nikakav odustanak, „borićemo se i na ulici i na sledećim izborima i nećemo se predati“.

On je obrazložio ovu odluku kao posledicu „utakmice u nefer uslovima“.

„Uprkos tome mi smo sa građanima pobedili, a onda vam neko kaže ujutru rezultat je 104 prema 102“, rekao je Manojlović i dodao da je to otvorena diktatura.

Istakao je i da će nastaviti da koriste pravna sredstva, kao i da će ukoliko vlast odustane od „puta u diktaturu“ prestati razlozi za odluku pokreta.

Manojlović je objasnio da će tehnički mandati bit iverifikovani, a da će onda biti napuštena skupština, kao i da odborničke naknade neće prihvatiti.

Govoreći o Nišu, Manojlović je rekao da bi napuštanje skupštine u tom gradu bilo onemogućavanje borbe građanima Niša.

Ispred skupštine u toku konferencije nalazio se i Sima Spasić, ali ovog puta nije dobacivao niti pokušavao da spreči obraćanje.

„Pozdrav Savo, bolje ti nego ovi bivši“, viknuo je Spasić na kraju obraćanja.

Podsetimo, Savo Manojlović, je juče 5. juna na konferenciji za novinare, dao rok opoziciji od 24 sata, odnosno do danas u 10 sati ujutro, da mu odgovori na poziv da vrati mandate i izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd, kao i iz republičkog parlamenta zbog izbornih mahinacija.

Nakon toga iz Pokreta slobodnih građana, Zeleno-levog fronta i Nove Demokratske stranke Srbije tokom jučerašnjeg dana nisu želeli se oglase za Danas povodom ovog predloga, dok je većina drugih stranaka bila stava da to nije najbolja opcija, dok je samo stranka Zajedno takođe pozvala na vraćanje mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari