Savo Manojlović povodom incidenta u Banjskoj: Demilitirazacija Severa Kosova jednio rešenje 1foto FoNet/Medija centar

Direktor pokreta Kreni-promeni oglasio se povodom pucnjave na Severu Kosova i istakao da je demilitarizacija Severa Kosova jedino rešenje.

“Jedino rešenje za Sever Kosova je demilitarizacija ovog područja. Kosovske (albanske) snage bezbednosti se moraju povući iz 4 srpske opštine na Severu. Jedine bezbednosne snage koje trenutno mogu biti tamo su međunarodne.

On je istakao da prema svim propisima, sporazumima, rezolucijama, pa čak i samom Ustavu tzv. Kosova lokalna policija mora biti sastavljena od lokalnog stanovništva koje izražava etničku sliku Severa na kome se nalaze Srbi.

“Međunarodna zajednica svoj kredibilitet može popraviti samo ako se dosadašnji sporazumi poštuju. Vlast Srbije mora glasnije da ističe konkretne zahteve koji sadrže rešenja i pravno su utemeljena, a u realnosti doprinose miru i obezbeđuju zaštitu prava ugroženih ljudi na Kosovu i Metohiji. Potrebno je više rešenja, a manje prazne priče koja služi za podizanje rejtinga. Kurti do sada ekstremnim ponašanjem najviše ugrožava mir “, dodao je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari