Savo Manojlović: Pozivam Dačića da MUP poštuje zakon i ne sporovodi nasilje 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Lider Pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova (MUP) Ivicu Dačića da policija poštuje zakon i da ne sprovodi nasilje, kao i da se prestane sa kreiranjem incidenta, saopštio je pokret.

Manojlović je rekao da poslednji put kada su se „Ivica Dačić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić bavili nekim protestom tragično je preminuo Ranko Panić“.

„Dačić je tada bio ministar unutrašnjih poslova, a Aleksandar Vučić je učestvovao u organizaciji tih protesta“, istakao je Manojlović u saopštenju.

Zaključio je da je „Vučić pokazao koliko brine o Ranku Paniću, na čiju se smrt politički pozivao, time što je Dačića postavio ponovo za ministra policije“.

Protest zbog najave otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra i rudarske kompanije „Rio Tinto“ biće održan danas u 19 sati na Terazijama u Beogradu, u organizaciji ekoloških udruženja iz Srbije.

Ta udruženja protest organizuju na dan isteka roka od 40 dana, koji su postavila vladi Srbije za usvajanje zakona o trajnoj zabrani geoloških istraživanja i eksploatacije litijuma i bora u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari