Savo Manojlović pozvao opoziciju da napusti parlament i krene u građansku neposlušnost: Rok za odluku sutra 1Foto: printscreen N1

Savo Manojlović, lider pokreta „Kreni-promeni“  pozvao opoziciju da vrati mandate i izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd, kao i iz republičkog parlamenta zbog izbornih mahinacija.

Manojlović je, na konferenciji za novinare, dao rok opoziciji od 24 sata, odnosno do sutra u 10 sati ujutro da donese jasnu odluku.

U slučaju da se opozicija složi oko ovog pitanja on je najavio potpunu građansku neposlušnost od subote.

Na pitanje šta tačno podrazumeva pod tim, kaže da postoji tačan plan kako će se to organizovati. Kaže da treba to radikalizovati izlaskom iz institucija.

– Ne možemo sedeti u institucijama i pozivati na građansku neposlušnost – kaže Manojlović. Navodi fad kaad nema opozicije u repzbličkom paralmentu to je diktatura.

– Ovo je odbrana izborne volje građana Niša i Novog Beograda – kaže on.

Naveo je da nema vremena za šetnje i pojedinačne proteste, da s ečeka do jula i avgusta da se ljudi vrate i nema vremena za sastanke.

„Zbog očigledne manipulacije glasovima i izmenama biračkih zapisnika u Nišu i na Opštini Novi Beograd, izlazimo sa zahtevom da sve opozicione stranke iz ovih gradova, kao i iz republičkog parlamenta, napuste parlament ukoliko se nastavi sa prekrajanjem izborne volje na ovaj način“, pozvao je Manojlović.

Prema njegovim rečima, pre nogo što je Kreni promeni ušao u politiku nisu planirali ovakve mere, ali je sada njihova koža u pitanju.

– Izašli smo na izbore i ostvaril najbolji pojedinačni procentualni rezulat od 2012. Ovo što se sada dešava sa prekrajanjem zapisnika je razlika između autokratije i diktature –  naveo je on.

Prema njegpvim rečima, opozicija je upoznata sa ovim planom Kreni-promeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari