Savo Manojlović se vraća u Skupštinu Beograda 1Foto: Vojin Radovanović

Odbornička grupa Kreni Promeni vraća se u Skupštinu grada Beograda, gde je za 10 časova zakazana nova sednica na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta. Kreni Promeni na sednicama Skupštine grada Beograda nije učestvovao od konstituisanja ovog saziva.

Šef odborničke grupe Kreni Promeni Savo Manojlović rekao je novinarima u holu gradske Skupštine da se vraćaju na sednice, koje su, podseća napustili zbog izborne krađe u Beogradu, opštini Novi Beograd i Nišu.

Manojlović dodaje da su tada pozvali celu opoziciju da isto učini. „Ostali smo dosledni da od drugih ne tražimo ništa što ne možemo sami da uradimo“, poručio je.

Savo Manojlović se vraća u Skupštinu Beograda 2
Foto: Vojin Radovanović

Dodaje da na Novom Beogradu nisu mogli da nađu konkretne dokaze, dok je prekrajanje izborne volje u Nišu više nego očigledno.

„Ta taktika iscrpljena i sada učestvujemo“, navodi i napominje da i dalje ne priznaju izbornu krađu.

Na pitanje novinara da li tu taktitku smatra greškom, jer nije ništa promenila po pitanju, kako kaže, izborne krađe, Manojlović odgovara – apsolutno ne.

Kaže da je konkretno rešenje bilo izaći iz institucija i pozvati na građansku neposlušnost, ali da sada ne može da tvrdi da bi to bilo uspešno.

Drugo rešenje je bilo ići pravnim putem, ali ni to nije dalo rezultate, kaže on i dodaje da ne postoji treće rešenje.

„Mislim da je taktika bila dobra, trebalo je delovati jedinstveno“, mišljenja je Manojlović.

Beograd je, smatra, vlastima predat neizlaskom na izbore i bojkotom.

Kaže da u rebalansu budžeta o kojem će se danas u Skupštini grada Beograda raspravljati ima mnogo spornih stvari, te poručuje da vlast nije sposobna da reši Bulevar patrijarha Pavla.

Insistiraćemo da se raspravlja o zelenim površinama u Beogradu, najavljuje Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari