U čemu je pogrešio Savo Manojlović?: Sudija Ustavnog suda u penziji o tvrdnjama da taj sud ne može da ukine odredbu na zahtev Rio Tinta

Ostavite komentar


  1. Ja se izvinjavam, ali mi je malo toga jasno u ovoj izjavi. Da li 11.07. Ustavni sud moze da ponisti odluku vlade o ukidanju prostornog plana za Jadar?

  2. Hvala na ovom pojašnjenju. Nekako deluje da stalno jurimo svoj rep, a da nikako da (da prostite) „legnemo na rudu” – potrebno je iskoristiti sva pravna sredstva, a posebno pravo na život (hej, PRAVO NA ŽIVOT!!!) i zaštita prirodne sredine. A ja sad prvi put čitam o tome, kao neko ko nije pravnik. Treba nam reda. Treba nam mirnih pametnih glava. Dosta o-ruk, dosta kampanja, treba nam ŽIVOT.

    Hvala, gospodine, na uvidima.

  3. Da li ove sudije umeju bilo šta da izgovore da bude smisleno i razumljivo?

  4. Смем да се кладим да ће на крају испасти да Саво Манојловић имати право.Јер Уставни Суд неприкидно ослускује корумпираномафијачки режим.Сигурно ће наци модус-вивенди како ће желје Рио’-Тинта преставити као своје гледисте.

Ostavite komentar


Politika

SSP o slučaju Srđana Škora: Cilj je da se suzbije sloboda govora i bilo kakva javna kritika 8

SSP o slučaju Srđana Škora: Cilj je da se suzbije sloboda govora i bilo kakva javna kritika

Nepotpisana i nezvanična informacija dostavljena Tanjugu, da je Više javno tužilaštvo protiv Srđana Škora pokrenulo postupak za navodno "ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove porodice" - neodoljivo podseća na najcrnje vreme Staljinove diktature u Sovjetskom Savezu ili na današnju Severnu Koreju, ocenila je Stranka slobode i pravde (SSP).

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.