SDA obeležila 27 godina rada 1

Stranka demokratske akcije Sandžaka danas je u Sjenici proslavila 27 godina od osnivanja i održala svečanu sednicu Glavnog odbora stranke na kojoj je definisala političke smernice, saopštila je SDA.

Stranka je osnovana 29. jula 1990. kao civilizacijski odgovor Bošnjaka na situaciju u kojoj smo se tada našli ne svojom krivicom, već tadašnjim dešavanjima, i odlučili smo da se oslonimo na sebe, rekao je predsednik SDA Sulejman Ugljanin.

Mi nismo stranka nacionalne manjine, već manjinska stranka koja predstavlja, zastupa, štiti i unapređuje prava Bošnjaka. Ostajemo privrženi svim našim ciljevima. Podržavamo evropski put Srbije, istakao je Ugljanin.

On je naveo da će ostati predsednik stranke, ali da će od danas stranačke poslove voditi zamenik predsednika Šemsudin Kučević, predsednik Izvršnog odbora Muhedin Fijuljanin i predsednik Glavnog odbora Edib Kajević.

To je jednoglasno povrđeno glasanjem članova Glavnog odbora, piše u saopštenju.

Kao predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, najvišeg predstavničkog tela Bošnjaka u Srbiji, posvetiću svoj rad na unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, poručio je Ugljanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari