SDA Sandžaka izabrala nove funkcionere 1foto FoNet/SDA Sandžaka

Glavni odbor SDA Sandžaka izabrao je nove čelnike stranačkih tela.

Među novoizabranima najviše je kadrova iz Novog Pazara.

Za predsednika Glavnog odbora izabran je Edib Kajević, ekonomista iz Prijepolja, a za njegovog zamenika Muamer Smailbegović, elektroinženjer, iz Novog Pazara.

U narednom periodu funkciju predsednika stranačkog Izvršnog odbora obavljaće Esad Salihović, magistar organizacionih nauka, iz Novog Pazara. Novi član Predsedništva postao je Edis Muminović, inženjer elektrotehnike, iz Sjenice.

Glavni odbor te partije izabrao je Statutarnu komisiju, Etički i Nadzorni odbor na čijem čelu su, takođe, kadrovi iz Novog Pazara.

Iz SDA je saopšteno da su novi funkcioneri i stranačka tela izabrani u skladu sa novim statutarnim odredbama.

Novi Statut je usvojen 29.jula ove godine, kada je ta stranka obeležavala tridesetčetvorogodišnjicu postojanja.

SDA Sandžaka je najstarija bošnjačka partija, koja je devedesetih godina prošlog veka smatrana političkim pokretom Bošnjaka u Sandžaku. Kasnijih godina, njeni kadrovi su, zvanično zbog neslaganja sa politikom Sulejmana Ugljanina, formirali svoje partije.

Najveće su Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka pravde i pomirenja (SPP), koji su glavni politički oponenti SDA Sandžaka i konkurenti za osvajanje lokalne vlasti u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, gde je bošnjačka zajednica najbrojnija.

Sulejman Ugljanin je, od početka osnivanja, predsednik te partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari