SDS i Zajedno traže smenu predsednika opštine Bačka Palanka zbog odgovornosti za smrt dečaka 1Printskrin N1

SDS Borisa Tadića i Zajedno Nebojše Zelenovića u odvojenim saopštenjima zatražili su smenu predsednika opštine Bačka Palanka (SNS) zbog odgovornosti za smrt dečaka.

Pokrajinski odbor stranke Zajedno saopštio je danas da zbog „nereagovanja“ traži smenjivanje Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka, koji je i šef opštinskog štaba za vanredne situacije.

Smenjivanje se traži zbog odgovornosti Šušnice što su neobezbeđeni kablovi pod naponom danima poosle nevremena ubili dedu (66) i unuka (13), kao i zbog verbalnog napada na novinarku lokalnog medija koja je postavila pitanje o tome.

Zajedno navodi da Šušnica treba da bude smenjen jer „očigledno ne zna da radi svoj posao“.

„Umesto da radi svoj posao i bavi se zaštitom građanki i građana nakon vremenskih nepogoda, dere na novinare koji postavljaju konkretna pitanja. Još je strašnije odsustvo reakcija nadležnih službi na 27 prijava građana o kablovima pod naponom koji su ;visili neobezbeđeni. Usled nereagovanja došlo je do smrti“, navodi Zajedno.

ocijaldemokratska stranka (SDS) je danas tražila hitno smenjivanje predsednika Opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice i „pokretanje istrage radi utvrđivanja njegove krivične odgovornosti“ zbog navoda da je problem sa kablovima nadležnima prijavljivan 27 puta, ali je ipak jedan dečak (13) poginuo od strujnog udara.

SDS navodi da je „nedopustivo da predsednik Opštine napada novinarku i da se na čelu opština nalaze ljudi koji pokazuju ovakvu neodgovornost i bahatost“.

„Neshvatljivo je da predsednik Opštine ovako reaguje na pitanje koliko još postoji neobezbeđenih mesta nakon olujnih udara koji su pogodili Bačku Palanku i kada će takva mesta biti sanirana“, piše SDS.

Umesto da odgovori na pitanje novinarke i preuzme odgovornost za to što nadležni u ovoj opštini nisu reagovali na 27 prijava, predsednik Opštine Bačka Palanka izjavljuje da njemu ne bi trebalo postavljati takvo pitanje, jer je dete nastradalo i jer ga odgovor na to pitanje ne može vratiti, navedeno je u saopštenju.

„To je zastrašujući pokušaj zloupotrebe tragedije i demonstracija besramne teatralnosti u svrhu prikrivanja sopstvene neodgovornosti“, rekao je potpredsednik SDS Goran Radosavljević.

On je kazao da je način na koji je Šušnica „dao ovu sramnu izjavu“ očigledno imitiranje „reakcije vrha SNS-a na tragedije koje smo imali u maju (u Beogradu i okolini) i jasno pokazuje pogubnost modela ponašanja Vučićevog režima širom Srbije i na svim odgovornim pozicijama“.

U Bačkoj Palanci su zbog smrti dede i unuka sinoć i danas održani protest građana ispred Opštine.

Z.Ž. (66) je tokom nevremena koje je 21. jula pogodilo Bačku Palanku, poginuo kada je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali na njegovu kapiju, a njegov unuk A. M. (13) je od strujnog udara poginuo 31. jula, jer kablovi pod naponom još nisu bili sklonjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari