SDS zove opozicione stranke na dogovor o "hitnim promenama" 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

SDS će pozvati stranke opozicije na dogovor, jer su promene u Srbiji hitno potrebne, poručeno je sa sednice Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, održane 20. oktobra.

„Zbog katastrofalne situacije u državi i društvu SDS veruje da su Srbiji potrebne hitne demokratske promene. Te promene mogu doći jedino uz snažnu političku organizaciju sposobnu da ih sprovede. Zato pozivamo na hitno ukrupnjavanje opozicije, kako bi se stvorio osnovni i neophodan uslov za promene u koje verujemo. Na sednici Glavnog odbora SDS doneta je odluka da naša stranka u najskorijem roku pristupi razgovorima sa drugim opozicionim strankama na tu temu“, navodi se u saopštenju ove vanparlamentarne strnake.

Prenosi se i delovi govora Borisa Tadića, lidera SDS i bivšeg predsednika Srbije u dva mandata.

“U okolnostima stalnih medijskih dimnih zavesa, ni većina SNS birača nema svest o posledicama kosovske politike Vučićevog režima. Javni prostor je zatrpan notornim lažima o odgovornosti bivše vlasti, dok je ova vlast iza kulisa predavala deo po deo naših legitimnih interesa na Kosovu u zamenu za međunarodnu podršku ne Srbiji, već isključivo njihovom opstanku na vlasti. Opozicija mora pronaći način da istina u ovakvim medijskim okolnostima dođe do građana, a to možemo samo udruženim snagama jer nijedna pojedinačna opoziciona stranka nema snagu da sama probije ovakav medijski mrak“, istakao je Tadić, prenosi se.

Socijaldemokratska stranka smatra da je neophodno podržati stvaranje političke alternative Srpskoj listi na Kosovu i pružiti podršku pojedincima i organizacijama koji će štititi interese naših građana i države Srbije na Kosovu, ističe se.

Na sednici GO SDS je razmatrano i pitanje iskopavanja jadarita i proizvodnje litijuma i istaknuto da se ova stranka „oštro protivi ovom projektu Rio Tinta“.

„Način na koji vlast lobira za ovaj projekat je još jedan dokaz toga da je SNS režim u funkciji hostese za ekonomsku okupaciju Srbije i stavljanje naše države u poziciju afričke kolonije”, istakao je Tadić, a prenosi SDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari