SDS: Stefanović sekretar sam sebi

Ostavite komentar


  1. Mozda. Ali je u to vreme, a u teskom sukobu sa Ustavom, B. Tadic bio istovremeno predsednik R. Srbije i jedne politicke stranke /DS/ i to 2004-2012. Dalje, postavio je na ovo mesto sekretara sluzbi potpuno anonimnog i nestrucnog apartcika iz svoje stranke DS, i taj je stekao ogromnu moc, iako nikad nije ucestvovao ni na kojim izborima, a javnost nije znala ni ko je taj covek. Jako los primer

  2. U vreme DS Tadić se pitao za sve. Od poslova MZ do vodjenja države. Sada im smeta uredjenje institucija.

  3. Svi koji se bave prekopavanjem rezultata i nacina vrsenja vlasti koja je izgubila izbore pre pola decenije direktno su u funkciji odrzanja naprednjackog sistema i modela vladanja. Taj model pociva na negaciji svih civilizacijskih vrednosti ukljucujuci i potrebu da za odredjene funkcije i/ili radna mesta treba da imate i odredjeni nivo skolske spreme, radnog iskustva ili barem politickog autoriteta. Drzavu danas vode oni koji su diplome kupili ili stekli na sumnjiv nacin. Toga nikada bilo nije, ni za vreme Borisa, ni za vreme Kostunice ni za vreme Djindjica. To je tekovina julovsko-radikalskoh uticaja na SPS u terminalnoj fazi raspada nase drzave i drustva. Dobro je setiti se da su drugopozivci tog rezima kreatori nase zbilje danas. Ako nekom smeta kritika tog sistema zbog toga od koga dolazi onda nemoj da se iznenadi kada kritika i potpuno nestane.

  4. Ovde je očigledno ne razumevanje stvari, jer se radi o usko stručnom pitanju, dakle ne može niko, ma kako se on zvao i ma ko bio, da istovremeno obalja dve nespojive funkcije. To u konkretnom slučaju znači da ministar unutrašnjih poslova kao član Saveta, ne može istovremeno da obalja funkciju sekretara Saveta, jer kao ministar ima pravo odlučivanja a kao sekretar to pravo nema. U kojoj će ulozi biti na sednici?????

  5. Kakav je to argument za ovo pretvaranje države u partijsku prćiju to da je neki Tadić, radio isto? Zar sns ne zna ništa drugo nego da kopira samo najlošije poteze prethodnika? Šta im je cilj? Da jednog dana pređu i na način vladanja npr. Miloša Obrenovića. Ovo je dno dna ovog našeg "višepartijskog" jednoumlja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.