SDS u subotu odlučuje o ujedinjenju sa DS

Posle DS i stranka Borisa Tadića razmatra povratak matici

Ostavite komentar


  1. Kao glasac Sds-a ne prethodnim parlamentarnim izborima ,podrzavam neki oblik sjedinjenja sa Ds, ne vidim zasto danas Ds ne bi bio prihvatliv za blisku saradnju .A I Sds u ovoj hipertorfiji centristickih opcija sama nema snagu ,pa je logicno da saradjuje sa sebi najblizima.Ako je Sds mogao da bude u koalciji sa Ldp-om 2016. i ja da glasam za tu koaliciju ,ne vidim zasto sada Sds ne bi mogao sa Ds-om .

    1. Odlična ideja i najbolja moguća. Samo nemojte da počinite iste greške koje ste počinili posle ubistva vašeg premijera. Ne pravite ni novi DOS, jer će biti neefikasan. I pronadjite nova i kvalitetna lica, koje gradjani nestrpljivo očekuju na političkoj sceni ukoliko želite da pobedite. Setite se Saše Jankovića i koliko je glasova dobio. Samo nije bio dorastao ulozi ili ga je nezgodna prošlost maknula pre vremena. Očistitite bezbednosne službe od ljudi koji rade u interesu stranaka i dovedite profesionalce. To ste propustili da uradite 5 oktobra 2000 godine. Ovo je besplatan savet jednog gradjanina Srbije, koji je gutao suzavac tog 5 oktobra 2000-te u Beogradu. Da Srbija konačno krene napred sa političarima koji neće manipulisati gradjanima. Ovaj narod je svašta preživeo za ovih 30 godina, vreme je da odahne. Vi što hoćete da vodite zemlju sažalite se malo na njega. Ne pričajte bajke ponovo sutra, već radite svoj posao koji je u službi naroda. Neka Vučić bude poslednja loša epizoda u istoriji Srbije. Vreme je da se devedesete konačno pokopaju, jer svet juri napred, a mi debelo zaostajemo.

  2. Zasto Tadic izbegava da kaze da ga je Djilas izbacio, ponavljam izbacio, iz DS-a, a sada bi da se vrati u DS i u koaliciju sa Djilasom? E, Borise, izgubio si kompas; sada tvoja politika vise podseca na klovna, nego na drzavnika.

    1. Ta vaša infantilna vredjanja opozicije koja je kao manir uveo vodja vam
      – skupo će vas koštati.
      U pamet se, primitivci.

  3. Ako se to „ujedinjenje“ i dogodi, DS ce na narednim izborima da „pukne“ gore nego ranije!!! Zasto ??? Pa boris tadic je naneo toliko stete,kako DS- I tako i gradjanima. Setimo se mirka cvetkovica,cmakanja sa dacicem….mnogi li je ?????

Ostavite komentar


Politika

Vanredni izbori ili protesti: Kako se boriti protiv vlasti i Rio Tinta? 9

Vanredni izbori ili protesti: Kako se boriti protiv vlasti i Rio Tinta?

Iako se poslednjih dana od pojedinih opozicionih stranka, kao sredstvo borbe protiv vlasti i Rio Tinta ističu vanredni parlamentarni izbori, po tom pitanju nema jedinstvenog stava, pa se takođe iz opozionih redova može čuti i naglašavanje protesta kao primarnog sredstva borbe. Kako ističu naši sagovornici, ovo jeste tema koja opoziciji može doneti glasove simpatizera vlasti, ali naglašavaju i da protesti i izbori ne treba da se posmatraju kao suprotstavljeni načini borbe.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.