Sećanje novinara Đura Đukića na Oluju

Krajina je napadnuta iako je bila u UN zaštićenoj zoni

Ostavite komentar


  1. Da li se Djuro seca jednog 5. avgusta koji je nekoliko godina prethodio ovom?

  2. Na nauk Srbiji da cijena ratova moze biti itekako velika. Sjetite se Cheshke i Slovacke. Nije teshko zakljuciti da je vishe od stohiljada ljudi poginulo nizashta. Odnosno za lude snove srpskih poglavica.

  3. Da Djuro vintamošnji novinarinniste huškali narod, a ovde slali lažne izveštaje o ibistvima Srba i dizali tenzije i tamo i ovde, me bi se rat dogodio… Pljuvali ste Ante Markovića zbog onog zbira na Kozari po nalogu Miloševića… A čovek hteo da pokuša da sačuva Jugoslaviju… Da ne dužim, ima i onih koji su bili tada u Politici i znaju ko je šta radio … Od Žike , do Struje, od Lazanskog, do Milanovića u Ekspresu… i ostalih srpskih „patriota“ …

  4. Malo sam sad zbunjen.
    Da li on to zeli kazati kako su tada okupirani djelovi Hrvatske bili zasticeni kao onomad Srebrenica?

    Da jesu bile UN postrojbe tamo, ali do kada?

  5. A da li se Vi drugodrbijanci secate pocetka i nepohodnosti rata da bi Hrvati dobili proiznanja.Posle sramne presude u Hagu Hrvatska je dobila 4.5 milona samolazova samo zsto jer je americki ambasador usao na tenku u Knin.A Sloba je morao da bude osudjen u Srbiji zbog nebjavljivanja rata Hrvatykoj i obesen na Terazije

  6. Ja ne znam nikog u Zrenjaninu koje dobio stan na koriscenje a jos manje da ga otkupi.
    Sto bi onda neko drugi bio jednakiji?
    Zato sto je izbegao od negde?
    Onda neka mu Hrvatska kupi stan.
    Posto je zrenjaninac,sad moze da se bori da ima pijacu vodu… ili to nije vazno,vaznije je poreklo?

  7. Čiča Miloje
    Svrstati čestitog i časnog Đuru Đukića u ratne huškače je koliko neodgovorno, toliko i sramno i podmuklo.

  8. Svuda gde je UN obezbedjivao je kasnije bilo klanja ako niste primetili. A oni koji nisu bezali na traktorima iz svojih domova treba da cute. Umesto da budemo svi pametniji pa da priznamo svoje greske mi se i dalje svadjamo kao deca, a pritom se huskaju i mladje generacije jedni protiv drugih. Rat nije mogao da zapocne novinar svojim pisanjem, rat bi se desio i bez njih jer je nekome tako odgovaralo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.