Sedmi dan blokade srpskih institucija na severu Kosova: Danas saslušanja u policiji 1Foto: Vojin Radovanović/Danas

Na severu Kosova danas je sedmi dan blokade zgrada srpskih institucija iz kojih je policija juče počela da iznosi dokumentaciju, a danas se očekuje saslušanje predstavnika i čelnika institucija čije je zgrade zauzela policija.

Prištinski mediji danas povodom najave blokade graničnih prelaza prenose upozorenje Kfora da bi trebalo „izbegavati radnje koje bi mogle stvoriti nepotrebne tenzije“.

Međunarodne snage na Kosovu pomno prati trenutna dešavanja i nastavljaju da sprovode svoj mandat Ujedinjenih nacija da doprinese u svakom trenutku i nepristrasno doprinose bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve ljude na Kosovu, objavio je saopštenje Kfora prištinski porteal Reporteri.

U policiji je juče bio funkcioner Srpske liste i bivši predsednik opštine severna Mitrovica Milan Radojević, jedan od petorice čelnika institucija čije su zgrade blokirane, a koji su za danas pozvani na saslušanje.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je ranije da su predstavnici i čelnici institucija čije je zgrade zauzela policija pozvani da danas daju izjave u stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari