Poslanica MI ministarki Đedović: Vratite se na CNN, tamo ste jaki 1Printskrin RTS

Jelena Pavlović, poslanica MI, snaga naroda (Branimira Nestorovića), poručila je ministarki energetike Dubravki Đedović Handanović da se vrati i da pravi TV priloge za američku TV mrežu CNN.

Odlični biste bili na CNN-u, imate jak nastup doduše za moj ukus drzak, rekla je Jelena Pavlović ministarki Đedović u Skupštini Srbije, gde ne na sednici drugi dan, raspravlja o predlogu opozicije da se ukine kopanje litijuma i bora.

Dubravka Đedović Handanović je odgovorila da je njen ton normalan, i da lepo, strpljivo i kulturno prati sednicu, te da poslanici opozicije žele da izoluju Srbiju.

Ana Brnabić, predsednica Skupštine, je to što je govor Jelene Pavlović opozicija u sali pozdravila aplauzom, prokomentarisala sa „vesttam vam, neka je (Branimir) Nestorović dobrodošao u koaliciju.

Jelena Pavlović je iznela analizu ekonomskog tima svog pokreta čiji je zaključak da projekat otvaranja rudnika litijuma multinacionalne kompanije Rio Tinto u zapadnoj Srbiji mora biti zaustavljen.

Srbiji se svakako ne isplati eksploaticija litijumu, zasnovana je na masovnoj potražnji litijuma za baterije u budućnosti, do koje neće doći, a sav prihod bi se sveo na 2,66 evra po glavi stanovnika, što je ništa, navela je, između ostalog Pavlović.

Postoji visoki rizik za ekološku katastrofu, a ti minerali ako nekom pripadaju, ne pripadaju Rio Tinti već nama kao državi, istakla je poslanica Mi.

Ne zaboravite da naša država finansira infrastrukturu, puteve i železnice, danas mi plaćamo našu kolonizaciju, Engleska je pak plaćala Indiji, rekla je Pavlović.

Naš predsednik kaže pridružili smo se Alijansi za budućnost (globalna alijansa za baterije), vi izgleda o tome niste obavešteni, ali trebalo bi da znate gde ide naš predsednik ide i šta potpisuje, rekla je Jelena Pavlović.

Vrlo je zabrinjavajuće da naša ministarka ne zna stručnjake kao što je Slobdan Vuskanović, rukovodilac energetike u SANU, poručila je poslanica Mi, snaga naroda.

Opširnije u Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari