Sednica počela pitanjima poslanika 1Skupština Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Skupština Srbije počela je danas drugu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, na kojoj će poslanici raspravljati o predlozima zakona iz oblasti saobraćaja i građevinarstva, među kojima su i izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji.

Predloženo je da na dnevnom redu budu i Predlog zakona o građevinskim proizvodima, kao i izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o vazdušnom saobraćaju, Zakona o transportu opasne robe, Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koje je podnela Vlada.

Poslanici će razmotriti i izmene i dopune Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, Zakona o pomorskoj plovidbi, Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata. Poslanici su predložili i 190 tačaka za dopunu dnevnog reda. Pre utvrđivanja dnevnog reda, poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade i državnim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari