Danas se nastavlja sednica Skupštine: Novi test za naprednjake koliko poštuju Vučićeve reči 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Danas se nastavlja zasedanje Skupštine Srbije koja raspravlja o situaciji u zemlji nakon dva masakra početkom maja, a predsednik Srbije ima posebnu poruku za poslanike vlasti.

Dosadašnju raspravu, zakazanu na zahtev opozicije, koja traje od 18. maja obeležile su gnusne uvrede poslanika SNS na račun poslanika opozicije i javnih ličnosti, ponajviše glumaca koji su podržali protest „Srbija protiv nasilja“. Vređanje iz Skupštine izašlo je na ulicu i na društvene mreže pa su se pojavile otvorene pretnje glumcima i njihovoj deci.

Predsednik Srbije i bivši predsednik SNS, Aleksandar Vučić, ponovo je zamolio sve poslanike vlasti iz svih partija i ljude koji ne podržavaju, kako je rekao, „bivši režim ili kako sebi tepaju opozicju, da se ne koriste istim rečima kao i oni“.

– Možete da mislite sve različito od nekog Bjelogrlića i Marića, a sve mislim različito i ponosan sam na to što se ni u čemu sa njima nisma saglasan. U tome da imate pravo da bijate svoje starije kolege i da optužite srpski narod za sve za šta hoćete, ali to kažet pristojnim rečnikom, civilizovano. Nema potrebe da koristire reči đubre jer nema potrebe za tim. I sam kada pogrešim spreman sam da se izvinim. Moramo da odgovorimo na drugačiji način i merama koje smo doneli, planovima i programima, odgovornošču a ne besmislicama – rekao je Vučić na početku emisije.

A pri kraju Ćirilice na televiziji Hepi, on je pozvao na smirivanje tenzija i na to da se vodi računa kako se jedni drugima obraćamo”.

– Neka bude žestoka politička rasprava, ali da bude u granicama pristojnog, bez ikavih pretnji i bez ičega drugog – poručio je Vučić.
On je naveo da naprednjaci ne smeju da budu kao „oni“, ali je ipak branio pravo na žestok odgovor onima koji su, kako je rekao, ušli u politiku.

Vučić je i ranije pozivao na to da se vodi računa o rečniku koji se koristi u Skupštini, ali ga naprednjaci nisu slušali.

„Pozivam i jedne i druge da vode računa o tome, zato što neki drugi ljudi gledaju. Ja nemam vremena da to gledam da budem iskren, imam dosta posla dnevno. Poštujem vrhovno zakonodavno telo u državi, ali nemam vremena da ga gledam“, rekao je Vučić prošle srede novinarima u Palati Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari