Šeholi: Kurtija može da "ruši" samo Kurti u okolnostima u kojima se nalazi Kosovo 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ono što je sigurno jeste da Vlada Aljbina Kurtija neće pasti zbog pritiska Srpske liste i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije – kaže za Danas Fatmir Šeholi, direktor Insituta za afirmaciju međuetničkih odnosa.

Imajući u vidu novonastalu krizu na Kosovu zbog preregistracije automobilskih tablica, odnosno reakciju Srba na severu Kosova izlaskom iz svih kosovskih institucija, zbog neodustajanja premijera Kosova da odloži rokove za takve mere, uprkos pritiscima Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, sagovornik Danasa kaže da Kurti jedino sam može da „ruši sopstvenu vladu“.

– S druge strane, Kurti može sam da ruši vladu jer opozicija nema tu mogućnost. Ono što se zamera Kurtiju jeste taj otpor, pre svega, prema dobronamernim savetima SAD. Kurtija može da ruši samo Kurti u okolnostima u kojima se nalazi Kosovo – kaže naš sagovornik.

Ipak, dodaje, Kurti zna da u javnom mnjenju Kosova ne stoji vise onako ubedljivo i da njegova partija jeste prva u istrazivanjima ali sa 17 odsto manjka od onih 51 odsto, koliko je dobio na parlamentarnim izborima pre dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari