Selaković sa ambasadorom Kazahstana o unapređenju saradnje 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Kazahstana Madijem Atamkulovom o odnosima dve zemlje i unapređenju saradnje.

Selaković je rekao da su bilateralni odnosi „tradicionalno prijateljski i bratski“ i dodao da je Srbija „čvrsto opredeljena“ za dalji razvoj i produbljivanje ukupne saradnje sa Kazahstanom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je kazao da je Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, navodi se u saopštenju.

Povodom obeležavanja 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, Selaković je rekao da bi od velikog značaja bila poseta zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Muhtara Tileuberdija Srbiji, i iskazao spremnost da poseti Kazahstan.

Selaković je rekao da je Srbija „veoma zahvalna prijateljskom Kazahstanu na jasnoj poziciji“ po pitanju nepriznavanja Kosova i ukazao da Srbija „u dobroj veri pristupa procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, i pored neprihvatljivih zahteva druge strane“.

Šef srpske diplomatije je naveo da nivo ekonomske saradnje ne odgovara potencijalima i interesima dve zemlje, stoji u saopštenju.

Pozdravio je, kako se navodi, kazahstansku ratifikaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije, izrazivši uverenje da će on dati novi zamah ekonomskim odnosima Srbije i Kazahstana.

Selaković je izrazio nadu da će uskoro biti održano treće zasedanje srpsko-kazahstanske međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, ukazavši da je to važan alat za intenziviranje ekonomske saradnje, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari